FileWekker: iPhone-app meldt wanneer de file op je route voorbij is

FileWekker is een simpele en handige iPhone-app die je een pushmelding geeft als de file op je traject nog maar vijf minuten of minder bedraagt. Zo kun je van huis of van werk wegrijden zonder lang te wachten.

FileWekker iPhone iPod touch pushmelding als de file weg isLaatst kwam nog naar voren dat ontwikkelaars van iPhone-apps zich ondanks de vooruitstrevende technologie niet conformeren aan het Nieuwe Werken. Nee, ze kruipen nog steeds bij elkaar in een gezamenlijk kantoor en werken keurig van 9 tot 5. Maar dat is niet voor elke doelgroep het geval. Voor de wat flexibele, zogenaamd ‘nieuwe’ werkers, is er nu de FileWekker. Die app geeft een pushbericht als de verkeersopstopping op je traject is geslonken tot een minimum en je zorgeloos van huis naar het werk kan.


De app FileWekker is ontsproten uit het brein van de heuse ‘Taskforce Ontspits’, een werkgroep die zich erop toelegt om het drukste moment op de Nederlandse wegen te ontlasten. Hun oplossing was verrassend eenvoudig: een app die het meldt als de file op je traject is gestopt.

Je hoeft de Filewekker niet in de auto te houden, maar zet hem juist in voordat je in de auto stapt. Je voert je traject(en) in die je moet rijden. FileWekker eigen trajectenDie komen in een overzicht te staan waarin de huidige reistijd staat aangegeven en de drukte op de weg wordt aangeduid met een verkeerslicht. Groen staat voor soepel doorrijden, bij oranje wordt het twijfelachtig en rood… enfin, je snapt hem. In de Instellingen van de applicatie kun je aangeven wat je een acceptabele vertraging op het traject vindt. Standaard staat die aangegeven op 5 minuten. Dat betekent dat de app je een pushbericht verstuurt zodra de verkeersvertraging op je route vijf minuten of minder bedraagt. Met de Wijzig-knop kunnen routes natuurlijk ook weer verwijderd worden uit de lijst. FileWekker acceptabele vertraging instellenOverigens kun je ze behalve het vertrek- en aankomstpunt ook een eigen naam geven die dan wordt weergegeven in het overzicht.

Aardig is dat je andere personen kan mailen vanuit de applicatie. Dat gaat niet automatisch, maar je wordt geacht het te doen als je verkeerslicht op groen is gesproken en je op het punt staat weg te rijden. Onder de mail prijkt natuurlijk ook reclame voor de app – maar het is desalniettemin een aardige manier om collega’s te laten weten dat je onderweg bent.

Downloaden: FileWekker (gratis)

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.