Bloom: maak inspiratiefilmpjes als reminders op de iPhone

Bloom is een reminder-app die je inspiratie geeft en wakker schudt met zelfgemaakte inspiratievideo's met motiverende teksten. Je voegt foto's, tekst en een liedje toe en Bloom maakt er een filmpje van.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Bloom inspirerende video's headerNeem een tropische vakantie van een minuut. Leg het volgende kwartier je iPhone weg. Begin aan je push-ups. Het zijn herinneringen die je in elke to-do app op de iPhone kan invoeren, maar die net iets anders kunnen overkomen in de net uitgebrachte applicatie Bloom. Daarin voeg je verschillende foto’s, een liedje naar keuze en een motiverende tekst samen en maakt de app er een inspirerend filmpje van. Die kan je vervolgens ook weer delen met anderen natuurlijk.

Misschien klinkt Bloom een beetje zweverig: met zelfgemaakte filmpjes jezelf motiveren om iets te doen. Je kan de app ook zien als een creatieve manier van een herinnering zetten. Je hebt daar meerdere mogelijkheden voor. Je kan een herinnering zetten op een vaste dag in de week, of afhankelijk van de datum. Bijvoorbeeld: ‘Herinner me elke 8ste van de maand aan deze Bloom’. Vervolgens kun je een vaste tijd aangeven voor de herinnering, of je laten verrassen door de app. Onder de algemene Reminder-instellingen kun je gelukkig wel aangeven wanneer je in ieder geval niet gestoord wilt worden. Helaas kan je geen dagelijkse wekker van Bloom maken.

Bloom ziet er chaotisch uit als je erin komt. Dat komt door het drukke groene menu, waarvan je eigenlijk maar een paar knoppen nodig hebt. De optie linksboven leidt je naar het maken van een nieuwe Bloom en dan blijkt de app toch vrij simpel. Je kiest waaraan je herinnerd wilt worden, selecteert meerdere foto’s uit je fotoalbum en zet een liedje onder de foto’s. Ook kun je op de afbeeldingen drukken om er een onderschrift aan toe te voegen. Daarna is de Bloom al klaar en zie je de foto’s onder de gekozen muziek aan je voorbij trekken. De camera maakt een pan-beweging over de foto’s zodat het geen simpele slideshow is en de foto-onderschriften worden als een banner over de afbeeldingen geplakt. Je moet je best doen om het er onverzorgd uit te laten zien.

Je kan een Bloom ook delen op Twitter en Facebook. De muziek, afkomstig van je eigen iPod, wordt dan verkort tot een 30-seconden sample van iTunes. Ook de titeltekst verdwijnt dan uit je filmpje. Het resultaat zier dan ongeveer zo uit. Vanwege de muziekrechtenkwestie kun je in de applicatie helaas geen Blooms van anderen afspelen of inzetten als reminder. Wel kan je in de Bloom shop van de app gratis voorbeelden met iTunes-samples eronder downloaden.

Bloom denkt dat de inspirerende filmpjes je kunnen bewegen tot gezonder leven en aandacht schenken aan dingen die belangrijk zijn. Daar durven we geen uitspraken over te doen. Het is in ieder geval wel een leuke app om creative herinneringen mee te maken voor jezelf.

Downloaden: Bloom (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2011, 12:12
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen inspiratie, reminders, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.