Files2Phones biedt dure oplossing voor remote control

Files2Phones biedt een oplossing aan waarmee je op afstand toegang krijgt tot je PC en Windows-partitie op de Mac. Maar de prijs is veel te hoog.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Files2PhoneTijdens een presentatie over mobiele software hoorde ik een tijd geleden de aanbeveling dat ontwikkelaars het beste kunnen overstappen naar abonnementsmodellen. Voor consumenten is een prijs van $40 voor software aan de hoge kant, maar als je $8,33 per maand vraagt lijken de kosten opeens te overzien. De meeste klanten blijven toch een halfjaar hangen of vergete het abonnement op te zeggen, waardoor je per saldo veel meer geld opstrijkt. Zeker ook bij bedrijven, waar abonnementen nog wel eens door blijven lopen, terwijl de medewerker al uit dienst is. Om een lang verhaal kort te maken: dit is precies de tactiek die Files2Phones heeft gekozen: je sluit een abonnement van $8,33 per maand af voor een remote control-applicatie voor iPhone of iPod touch.

De prijs van $8,33 per maand geldt overigens alleen als je een jaarabonnement van 12 maanden afsluit. Drie maanden kan ook: dan betaal je een tientje per maand, dus $29,95 voor de hele periode. Met de applicatie kun je bestanden en applicaties vanaf je PC of Mac besturen. Wel is het zaak nog even op de kleine lettertjes te letten: er staat namelijk dat je de toegang krijgt tot je PC of tot je Intel Mac met Windows-partitie, dus blijkbaar niet tot de bestanden en applicaties onder Mac OS. Het idee is dat je last minute nog even wat informatie kunt checken: als handelsreiziger sales executive kun je bijvoorbeeld kijken of er nog voldoende voorraad is, zodat je de klant al dan niet een fikse korting kunt aanbieden. Ook kun je je foto’s realtime publiceren door ze naar je persoonlijke webpagina te e-mailen. Alle communicatie is versleuteld.

Prima idee, maar in een situatie waar de meeste iPhone-software gratis of tegen een geringe eenmalige vergoeding te koop is, zal het lastig worden om iets te slijten van $99,95 dat na een jaar waardeloos is. Of misschien toch niet: er zijn nog steeds mensen die uit onzekerheid voor meer dan $50 een unlock-oplossing kopen omdat ze denken dat de gratis oplossing toch te moeilijk of te gevaarlijk is.

Wie het toch wil wagen: Files2Phones.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 september 2014, 9:20
Categorie Diensten
Onderwerpen abonnementen, beveiliging, remote control, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.