FileFlirt: Uit het oog geraakte file-flirt terugvinden

FileFlirt is een nieuwe applicatie van de Nederlandse ontwikkelaar One Shoe. Met de applicatie kun je flirts die je had in de file terugvinden. De app is gratis te downloaden uit de App Store.
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

Na een lange werkdag rijd je de snelweg op en ja hoor… file! Vaak is de ergernis dan groot, maar soms rijdt er net een mooie dame of heer langs: het lichtpuntje in het half uur schuiven van bumper tot bumper. Er wordt oogcontact gemaakt, glimlachen worden gedeeld, maar dan moet een van de twee een afslag nemen en zie je elkaar nooit meer terug. De FileFlirt-applicatie probeert hier verandering in te brengen, door verloren flirts de mogelijkheid te geven om elkaar weer te vinden. En dit kan nu ook op de iPhone.


FileFlirt is een nieuwe applicatie van het Nederlandse One Shoe. De dienst die ze aanbieden bestaat echter al langer, FileFlirt.nl is al sinds 2004 in de lucht. In totaal zijn er meer dan 10.000 berichten op de website geplaatst en al verschillende relaties ontstaan door de dienst. Er zou zelfs al een koppel getrouwd zijn dat elkaar gevonden heeft via de dienst, zo claimt de uitgever van de applicatie.

Met de applicatie kun je berichten van andere gebruikers lezen, zien of andere gebruikers jouw nummerplaat vermeld hebben en zoeken op nummerplaat. Vreemd is dat de dienst zich vrijwel niet richt op de locatie waar de ontmoeting heeft plaatsgevonden. Zo kun je alleen berichten sturen van nummerbord naar nummerbord en kun je de “waar” alleen bij het bericht erbij vermelden. Ook is er geen ander gebruik van een locatiefunctie in de applicatie. Jammer, want kijken of er FileFlirters naast je staan in de file lijkt me juist erg leuk. De ontwikkelaar heeft aangegeven deze functie te bewaren voor een update. “De app is bedoeld om op een snelle manier berichten naar andere weggebruikers te sturen. Locatie functie is geen must have maar een nice to have feature, we willen de app voor nu doeltreffend en eenvoudig houden. Het kan ook zijn dat er fileflirters thuis op de bank nog een berichtje gaan sturen”, aldus Ronald de Groot van One Shoe.

Downloaden:
FileFlirt (gratis)
Categorie: Sociaal Netwerken
Grootte: 2,6 MB
Vereist: iOS 4.0 of hoger

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

33 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.