Ferry Corsten 20 Years: dj brengt eigen iPhone-album uit

Ferry Corsten zit twintig jaar in het vak en dat wordt gevierd met de iPhone-app Ferry Corsten 20 Years. De applicatie bestaat uit een discografie, foto's, een timelapse en een geheel nieuwe mixplaat.

Ferry Corsten 20 Years iPhone iPod touchAlle dansstromingen van de laatste twee decennia heeft hij meegemaakt. Club, happy hardcore, trance en techno. Hij draaide ze zelf niet perse, maar ze trokken wel aan hem voorbij. Ferry Corsten stond al aan de draaitafel toen een dj nog een discjockey heette en op die afgelopen twintig jaar wordt nu teruggeblikt met een speciale iPhone-albumapp. Voor 4,99 euro heb je het album 20 Years of Ferry Corsten en daar omheen een app met foto’s, een discografie, krantenknipsels en een timelapse van zijn portretfoto’s.

In verhouding tot gratis artiestenapps als bijvoorbeeld die van Marco Borsato, waarin je ook kan deelnemen aan fanuitspattingen en allerlei foto’s en video’s kan bekijken, is de nieuwste applicatie van Ferry Corsten misschien aan de dure kant. Je kan het ook zo zien: als je deze plaat in de winkel had gekocht, zou je een pak duurder uit zijn. Daar valt weer tegenin te brengen dat je een cd overal kan in stoppen en in je playlist op de computer kan zetten. Ferry’s nieuwste mixplaat bereik je alleen vanuit de iPhone-app.

20 Years of Ferry Corsten duurt in totaal net geen 70 minuten. Het bestaat uit 34 tracks, met naast tracks uitgebracht onder zijn eigen naam, ook werk dat onder System F en Gouryella verscheen. De mix loopt in zijn geheel door, maar je kan de tracks ook apart starten vanuit een lijst of door de vorige en volgende knop in het scherm. Onder die knoppen tonen de artiestennaam en de naam van het nummer in beeld. Opmerkelijk genoeg mist het jaartal van het liedje.

De app is vooral een album met een paar geinige dingen erbij, zoals de timelapse van zijn portret door de jaren heen, een discografie per album toegelicht met een of twee Engelse zinnetjes en foto’s en krantenknipsels. Je kan er telkens doorheen scrollen met een schuifknop zoals je tegenkomt op een mengpaneel. Foto’s en knipsels kunnen echter niet uitvergroot worden en je kan geen samples van de verschillende cd’s beluisteren. Wel is er een koop-knop aanwezig.

Downloaden: Ferry Corsten 20 Years (€4,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2011, 12:35
Categorieën Muziek, Nederlandse apps
Onderwerp dj

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.