Man Bijt Hond: duizenden fragmenten en afleveringen op de iPhone

Het NCRV-programma Man Bijt Hond is nu op de iPhone en iPod touch verkrijgbaar. De gratis app biedt toegang tot duizenden filmpjes en afleveringen; van Ons kent ons tot Hond aan tafel tot de Babbelbox.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Man Bijt Hond NCRV iPhone iPod touch appHet lichtzinnige luchtige actualiteiten- en entertainmentprogramma Man Bijt Hond van de NCRV gaat alweer twaalf jaar mee op de Nederlandse tv. Het wordt al vanaf de lancering van het programma op elke werkdag uitgezonden, dus het archief is gigantisch. En dat archief, dat is nu volledig en gratis te bekijken op de iPhone. De officiële Man Bijt Hond-app telt onder andere 2.505 actuele fragmenten, 1.797 afleveringen van de Babbelbox en 1.876 items van de populaire afsluitingsrubriek Ons kent ons.

De warme en typische voice-over van het programma is daarnaast nog eens te horen in langlopende rubrieken als Hond aan tafel, Met de muziek mee, Snapshots, Van Wilpenbek naar Kale Kluft en het 55+ Datingspektakel. Het is bijna niet te bevatten tot hoeveel filmpjes je (met een internetverbinding) toegang hebt met de app. Het archief is te bereiken met vier knoppen in het zwarte hoofdmenu met afbeeldingen van de witte hond. Je kan de laatste aflevering bekijken, fragmenten bekijken, door rubrieken bladeren en er is een pagina voor je eigen opgeslagen favorieten. Bij die favorieten heb je de mogelijkheid om alle filmpjes non-stop achter elkaar af te spelen.

De laatste uitzending is niet alleen in zijn geheel te bekijken, maar is al snel na het on-air gaan op de televisie, ook in fragmenten terug te zien. Elke uitzending wordt opgeknipt en komt zo in de rubrieken terecht. Met een knop of swipe bovenaan ga je naar oudere afleveringen. De sectie rubrieken is onderverdeeld in uitgelichte onderdelen en in alle onderdelen van A tot Z, waarin je ook de meest stoffige fragmenten uit een vervlogen rubriek tevoorschijn kan toveren. De sectie fragmenten is anders opgesplitst, in ‘dit moet u zien’ en ‘best beoordeeld’. De selectie is natuurlijk kleiner dan die van de rubrieken, want als je naar iets specifieks op zoek bent, ben je daar beter op je plek.

Imposant is de zoekfunctie. Als je iemand kent die ooit aan een item van Man Bijt Hond heeft deelgenomen, is de kans groot dat je hem kan vinden door op diens naam te zoeken. Ook zijn er steekwoorden omtrent de onderwerpen in een fragment aangemaakt, zodat je bij de zoekopdracht ‘iPhone’ meteen uitkomt bij de test van een app en een actueel item over het overlijden van Steve Jobs.

Man Bijt Hond voor de iPhone biedt een gigantische hoeveelheid filmpjes die zomaar een grijns op je gezicht kunnen toveren. Het biedt zowel de laatste afleveringen en fragmenten, als het allereerste materiaal. Met de voice-over van het programma vragen we: “Gaat ú Man Bijt Hond op de iPhone downloaden?”

Downloaden: Man Bijt Hond (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2011, 13:37
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen omroep, uitzending gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.