Leer 10 woordjes Japans per dag (of een andere taal) met MyWords voor iPad

Learn Beginner Vocabulary is een serie apps waarmee je vreemde talen kunt leren. Door 10 woorden per dag in je hoofd te stampen kun je na een jaar kranten en tijdschrijven lezen. De apps zijn verkrijgbaar voor Japans, Turks, Thais, Zweeds en allerlei andere talen.

learn beginner japaneseDoor 10 nieuwe woorden te leren, heb je in een jaar 3.650 woorden onder de knie. Genoeg om kranten en tijdschriften in een vreemde taal te leren. Dat is althans de belofte van Learn Beginner Vocabulary, een serie app die in varianten voor Japans, Koreaans, Grieks, Nederlands, Hindi, Hongaars, Mongools, Farsi, Swahili en talloze andere talen beschikbaar is. De hele serie is momenteel afgeprijsd naar €5,49 per app (normaal €7,99) zodat je iets goedkoper dan gebruikelijk met je talenstudie kunt beginnen. Ontwikkelaar Innovative Language Learning, LLC heeft trouwens een gigantische lijst met iPad-apps waarmee je talen kunt leren in de App Store staan, van Arabisch voor absolute beginners tot Costaricaans Spaans. Vooral in de exotische talen kun je goed bij deze aanbieder terecht. Engels leren voor Japanners of Koreaans leren voor Filippino’s is gewoon mogelijk op je iPad.

De taalserie die momenteel in de aanbieding is, Learn Beginner Vocabulary, schotelt je elke dag 10 nieuwe woorden voor in een vreemde taal. Je leest de 10 woorden, leert ze uitspreken, luistert nog eens naar de uitspraak en neemt je eigen stem op. Je kunt de woorden offline opslaan om later te oefenen. Er zit ook een quiz in om spelenderwijs de woorden nog beter te leren kennen. Volgens de makers, die jarenlange ervaring hebben met het geven van taalcursussen, is 10 woorden per dag het perfecte aantal, omdat je niet wordt overspoeld door een te lange lijst en tóch een behoorlijke voortgang boekt.

Na een jaar heb je namelijk 3.650 woorden onder de knie en volgens kenners heb je een vocabulaire van 3.000 tot 4.000 woorden nodig om kranten en tijdschriften in een bepaalde taal te kunnen lezen.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 november 2011, 14:16
Categorie Onderwijs

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.