iCulture speelt: Pocket Harvest van Kairosoft

Pocket Harvest is de leuke nieuwe simgame van Kairosoft, dat eerder Game Dev Story en andere managementgames uitbracht op iPhone en iPad.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

ICS Pocket Harvest Kairosoft iPhone iPadEven lijkt het tenenkrommend. Begeeft van alle uitgevers van managementspellen, uitgerekend het talentvolle Japanse Kairosoft zich nou op het vlak van… een boerderijspelletje? Hebben we er daar niet genoeg van, met bovendien de twee buitengewone successen Hay Day en FarmVille 2? Ja en nee. Pocket Harvest heeft misschien niet het meest bijzondere thema dat Kairosoft aansnijdt, maar de uitwerking ligt toch net even anders dan je gewend bent als je verknocht bent aan die spellen.

Pocket Harvest op het landIn Pocket Harvest is het niet een kwestie van veldjes ploegen, plantje uitkiezen en getimed terugkomen om de oogst te zaaien. Waarmee je weer wat geld hebt voor het volgende veldje en de volgende oogst. Dat element zit er weliswaar in, maar het is ondergeschikt aan de kwaliteit van wat je teelt. Dat voert de hoofdmoot in Pocket Harvest.

Door je kroppen sla, aardbeien en ander groente en fruit, maar ook diens landwerkers met ‘liefde’ te behandelen, hoop je dat je productie meer oplevert en de omstandigheden beter worden voor volgende oogsten. Wat dat betreft lijkt Pocket Harvest heel erg op de compacte gameplay van het iOS-debuut van de studio; Game Dev Story waarin je een gameontwikkelaar opzette en probeerde te runnen. Nu zijn het dus je prijspakkende preien en winnende wortels.

Pocket Harvest land bemestenDoor de bevochtiging van je land op orde te houden en de andere voorwaarden van producten te waarborgen, verhoog je de kwaliteit van je eetwaar en kan je een hogere prijs vangen van lokale kopers of op de beurs. Daarnaast kan je in de weer met vee voor bijvoorbeeld melk, eieren en wol die je kan verkopen – een wat stabielere factor zodat je niet meteen op de kop gaat vanwege een mislukte oogst. Als het je voor de wind gaat in Pocket Harvest, mag je op erkennengen van vakjuries rekenen, hogere prijzen voor je voedsel en is het misschien zelfs een goed idee een toeristische trekpleister van je boerenbedrijf te maken, inclusief luchtballonnen en sportfaciliteiten. Daarin doet het spel weer meer denken aan Oh Edo Towns, al hebben ook de inleiding genoemde boerderijspellen steeds meer toeristische trekjes.

Mag het tussen Hay Day en FarmVille 2 door wel een stukje uitdagender, dan is Pocket Harvest wellicht je volgende verslaving. De visuele, ietwat pietluttige pixelstijl moet je aanstaan, maar daaronder gaat een game schuil die vele malen diepgaander is dan de succesvolle gratis boerenbezigheden.

Downloaden: Pocket Harvest (€4,49, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2014, 10:24
Categorie Games
Onderwerpen farmville 2, hay day, iculture speelt, kairosoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.