Fantastical 1.1: agenda-app maakt afspraken verzetten makkelijk

De geliefde agenda-app Fantastical voor iPhone voert allerlei verbeteringen door in 1.1: snel zoeken op datum en meer herinneringen zetten.

Fantastical iPhone agenda-appDe agenda-app Fantastical van de onder Mac-gebruikers bekende ontwikkelaar Flexibits heeft haar eerste omvangrijke update gekregen. Na minder dan drie maanden na de release is het nu mogelijk geworden om afspraken te verzetten en te dupliceren in de app. Helaas kan dat niet door een afspraak simpel te verslepen naar een andere datum. Wel voer je eenvoudig de nieuwe datum van een afspraak in. Het is een van de vele verbeteringen in de geliefde toepassing.

Fantastical 1.1 voor iPhone voegt de mogelijkheid toe om meerdere herinneringen in te stellen bij een evenement, en dat aantal houdt niet op bij twee pushberichten. Een andere nieuwigheid bij het aanmaken van een afspraak is dat je tekst kan plakken in de afspraakbalk in Fantastical. Als de zinsopbouw een natuurlijke Engelstalige verwijzing naar een afspraak heeft (bijvoorbeeld ‘Dineren in Amsterdam on friday at 9 pm to 11 pm’), wordt die als afspraak opgeslagen.

Verder is de update een verzameling van verbeteringen die niet echt onder één noemer vallen, maar samen wel voor een stevige update zorgen. Met een lange druk op de rode titelbalk bovenin beeld, ga je snel naar een datum via een scrollvenster. De applicatie ondersteunt nu tijdzones waarbij een afspraaktijd wordt verduidelijkt als de locatie elders is. Je kan verder de lijst met afspraken nog steeds doorscrollen terwijl je de kalender bovenin beeld gebruikt en afgelopen afspraken worden gedimd weergegeven in het overzicht.

Fantastical natuurlijke afspraak maken Fantastical datumkiezer bovenin

Zonder dat je meteen in de opties verdrinkt, zijn er ook nieuwe instellingen voorhanden in Fantastical 1.1. Je kan weekeinden uitlichten zodat ze grijs gemarkeerd worden in de kalender, je kan ook lege dagen weergeven in het overzicht en in het app-pictogram op het homescreen van de iPhone, kan je de datum of het resterende aantal afspraken van vandaag weergeven. Al met al een sloot aan verbeteringen dus.

Desondanks verliest Fantastical niet zijn simpliciteit. De agenda-applicatie heeft eenvoud als sterkste punt. Bovenin zie je een datum om snel naartoe te gaan (en daar zijn dus nu meer mogelijkheden voor), onderin tref je een overzicht van de eerstvolgende afspraken. Daarnaast gooit de app hoge ogen met het aanmaken van een afspraak in een natuurlijke Engelse zin. Van ondersteuning voor het Nederlands is helaas nog niks bekend.

Downloaden: Fantastical (tijdelijk €3,59, was €4,49, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 maart 2013, 11:45
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, fantastical

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.