iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Facebook en WhatsApp meestgebruikte data-apps op de iPhone

Volgens onderzoek van Onavo, is Facebook de meest gebruikte app voor de iPhone, gevolgd door WhatsApp en Twitter.

OnavoDe ontwikkelaar achter de iPhone-app Onavo toont in een nieuwe infographic welke iPhone-apps de meeste data verbruiken. Iets waar Onavo een goed inzicht in heeft, aangezien gebruikers van de app al hun internetverkeer langs de servers van de app sturen. Uit het onderzoek blijkt dat Facebook verreweg de meestgebruikte app is, gevolgd door de berichtendienst WhatsApp en Twitter. Facebook-gebruikers zouden gemiddeld 9 MB per maand verbruiken.

Onavo is een app voor de iPhone die je installeert in combinatie met een speciaal profiel. Hierdoor wordt al je internetverkeer eerst langs de servers van de app gestuurd, vanaf waar het gecomprimeerd jouw kant op komt. Hierdoor verbruik je volgens de ontwikkelaar tot 80 procent minder data. Omdat de informatie de servers passeert, kan het bedrijf ook dit soort gegevens op rij zetten voor bijvoorbeeld onderstaande infographic.

Helemaal representatief is Onavo’s onderzoek natuurlijk niet: er werd namelijk enkel gekeken naar gebruikers van hun app, die mogelijk met reden Onavo gebruiken om hun dataverbruik in de hand te houden. Daarnaast is ervoor gekozen om games niet in de infographic mee te nemen.

Downloaden: Onavo (gratis)

Onavo infographic

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 december 2011, 17:33
Categorieën Diensten, Uncategorized
Onderwerpen gebruikers, infographic, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.