Pocket Calendar: lekker snelle agenda-app op iPhone

Pocket Calendar op iPhone lijkt op de standaard agenda-app van Apple, maar bedient net iets leuker en sneller.

Pocket Calendar iPhone agenda headerJe had al een agenda-app op de iPhone op het moment dat je het apparaat voor het eerst aanzette, en vermoedelijk zijn daar in de loop van tijd nog heel veel agenda-apps bij gekomen. Om even te proberen, of misschien wel om als nieuwe standaardkalender te gebruiken. Pocket Calendar is een nieuwe iPhone-app die qua gevoel dicht tegen de agenda-app op iOS ligt, maar wel enkel vernuft toevoegt. Een afspraak toevoegen en navigeren naar een andere maand gaat net wat sneller en leuker dan in het voorgeïnstalleerde alternatief.

Niet draaien

Op de kleuren van de verschillende agenda’s die je in iOS hebt staan na, is het donkergrijs bovenin beeld de meest prominente kleur in Pocket Calendar. De balk is ook meteen interactief. Je tikt erop om meteen naar vandaag te gaan, maar kan er ook horizontaal op zwiepen om naar de volgende en vorige maand te gaan. Als het je niet snel genoeg gaat, kies je voor de optie Go to Date onder de knop linksboven, en selecteer je een datum. Een List View in hetzelfde menu zet alle afspraken onder elkaar. En daarmee heb je de verschillende weergaven gehad. Geen weekagenda’s of weergaven voor halve weken hier. Je hoeft zelfs de iPhone niet te draaien om een andere manier van presenteren te zien.

Pocket Calendar agenda met swipe Pocket Calendar lenzen verwisselen

Vegen, natuurlijk

Als je de List View achterwege laat, ziet de app er qua opzet gelijk uit aan de ‚native’ agenda voor de iPhone. Bovenin beeld tref je maand op dezelfde manier als de standaard agenda-app, met stipjes op data waarop je afspraken hebt staan. Maar ook met gekleurde zijkanten om te laten zien van welke agenda in iOS de afspraken afkomstig zijn. Je kan het maandoverzicht naar boven en onderen vegen om van maand te veranderen. Onder de data zie je de afspraken van de geselecteerde dag onder elkaar opgesteld.

En dan komt de troefkaart van Pocket Calendar: het vegen van afspraken. Op de manier die je inmiddels kent van mailapps als Mailbox, Boxer en Dispatch, kan je snelle opdrachten geven aan een taak. Van links naar rechts verander je de agenda waarin een afspraak staat, verzet je het tijdstip, zet je een alarm, verwijder je een afspraak of ga je naar het uitgebreide formulier om alles van een mail aan te passen. Dat scherm is overigens identiek aan de standaardagenda; je kan er dus ook een locatie, meerdere meldingen, beschikbaarheid en een notitie bij invoeren.

Pocket Calendar tijd instellen Pocket Calendar instellingen

Slider voor de tijd

Pocket Calendar heeft onder de plus voor een nieuwe afspraak, echter wel enige vernieuwingen aangebracht in het aanmaken van een agenda. Meest in het oog springend is de balk waarop je met een slider kan aangeven hoe laat de afspraak is. Omdat je geen aparte knop hoeft te drukken om de tijd in te stellen, gaat dat weer wat sneller dan normaal. Met een andere knop bepaal je hoe lang de afspraak duurt, of je zet een vinkje voor een afspraak die de hele dag duurt. Met de twee stipjes onderin benader je details: wordt de afspraak herhaald, wanneer gaat het alarm, voer een URL in of een notitie. Doe die notitie wel als laatst: hij verdwijnt als je daarna nog de andere instellingen doet. Dat foutje mag eruit.

Enige tijdswinst

Er is enige tijdswinst te behalen met Pocket Calendar als je een simpele afspraak maakt, zonder extra opties als een alarm. Als je die details wel wilt, scheelt het amper met de standaard agenda-app. Het is vooral de veegbediening die Pocket Calendar dan nog van toegevoegde waarde maakt.

Downloaden: Pocket Calendar (€0,89 ter introductie, daarna €1,79, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2013, 15:15
Categorie Productiviteit
Onderwerp activity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.