Evernote krijgt Post-it camera: plakbriefjes inscannen

Evernote heeft een update voor iPhone en iPad uitgebracht waarmee je post-it's kan inscannen en digitaliseert. De kleur bepaalt je notebook.

Evernote Post-it briefjes iPhone iPadDe notitie-app Evernote is zojuist voorzien van een update naar aanleiding van een samenwerking met de officiële Post-its. De camera van de Evernote-app heeft nu de mogelijkheid Post-it briefjes in te scannen, in de verschillende kleuren waarin de plakbriefjes komen. Met een vierkante uitsnede is de kleur van de notitie bepalend voor het notebook waarin hij terecht komt. Evernote werkt samen met 3M aan officiële Evernote Post-its die je herkent aan het olifantenlogo, maar de functie werkt ook met merkloze briefjes.

Evernote Post-it scanner iPhoneEvernote maakt de Post-it nadat je er een foto van hebt genomen, optimaal leesbaar. Zo digitaliseer je handgeschreven todo’s en ideeën. Helaas is de applicatie nog niet in staat het handschrift om te zetten naar tekst in de app, merken we bij een test met een blauwe Post-it Note.

Je kan tot vier Post-it papiertjes toevoegen aan een enkele notitie. Het is daarbij wel handig om briefjes in dezelfde kleur op de gevoelige plaat te leggen: elke kleur staat namelijk voor een ander notebook dat je in gebruik hebt. Met een knop is het gelukkig wel mogelijk na afloop een notebook te veranderen; je bent dus niet veroordeeld tot de kleur van het papier.

Op het onlangs voor iOS vernieuwde hoofdscherm van de applicatie zie je onderaan nu een link naar de Evernote Shop, met talloze producten voor de studie of het werk. Een Nederlandse of Belgische winkel is vooralsnog niet beschikbaar, maar je kan met een knop wel de Amerikaanse shop in Safari openen. De webshop bevat laptophoezen, pennen, portemonnees, een rugzak en jawel: Evernote business-sokken.

Downloaden: Evernote (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2013, 20:00
Categorie Productiviteit
Onderwerpen evernote, skyscanner

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.