Taper.me voor iPhone combineert foto’s met liedjes van Spotify

Met het nieuwe Taper.me voor iPhone kun je soundtracks bij je foto's maken door afbeeldingen via Spotify premium van muziek te voorzien.

Taper.me Met de nieuwe Taper.me app kun je foto’s via Spotify van muziek voorzien. Je kiest een of meerdere foto’s en kiest daarbij een passend nummer via je Spotify Premium-account bij uit. Je kunt kiezen voor volledige liedjes, maar ook voor fragmenten of samenvattingen van nummers. Als je meerdere foto’s toevoegt krijg je een slideshow, bij een foto blijft die afbeelding staan. Als je een foto of meerdere foto’s en muziek hebt uitgekozen voegt Taper.me ze samen in een soundtrack, die je eenvoudig kunt delen via e-mail, Twitter of Facebook. Daarnaast heeft de app ook een sociaal aspect.

Zo ondersteunt de app hashtags en kunnen vrienden in de app jouw liedjes liken of becommentariëren, en andersom natuurlijk ook. Je kunt bij hierbij overigens gewoon naar de muziek die je in de app hebt aanstaan blijven luisteren: iets liken of reageren onderbreekt de nummers niet. Gisteren bespraken we het soortgelijke Shuttersong, waarbij gebruikers hun foto’s ook van muziek (en omgevingsgeluiden) kunnen voorizen. Een voordeel van Taper.me is dat je hier meerdere foto’s kunt uitkiezen, zodat je sfeervolle slideshows kunt maken. Een nadeel is echter de benodigde Spotify premium account; vergeleken daarbij is een app als Shuttersong laagdrempeliger.

Taper.me strandTaper.me huis

Taper.me doet ook denken aan de aankomende Mhoto app, die juist automatisch soundtracks voor jouw foto’s maakt en waar veel over te doen is. Volgens de maker van Mhoto wordt iedere foto of afbeelding geanalyseerd op kenmerken als helderheid en kleur, en maakt de app aan de hand daarvan een muzikaal thema voor de foto. Iedere foto krijgt dus een andere soundtrack, en als je de foto bewerkt verandert het muzikale thema ook. Lees meer over Mhoto bij Engadget.

Downloaden: Taper.me (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2013, 17:06
Categorie Muziek
Onderwerpen slideshow, soundtracking, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.