Evernote krijgt eind 2012 redesign met todo-functies, Skitch voor iPhone

Evernote CEO Phil Libin liet gisteren aan iPhoneclub weten dat de iPhone-app een redesign met todo-functies krijgt in eind 2012. Ook krijgt de app een lichtere update. Skitch komt rond augustus uit voor de iPhone.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Evernote CEODe iPhone-app van Evernote krijgt in het laatste kwartaal van 2012 een volledig nieuw ontwerp. Dit liet Evernote CEO Phil Libin weten tijdens een evenement van DutchCowboys in Amsterdam, waar ook iPhoneclub aanwezig was. De nieuwe versie zal een aantal nieuwe functies ondersteunen, waaronder todo-lijsten en business-accounts. Over een paar maanden zal er alvast een nieuwe versie van de app uitkomen, die alleen iOS 5 ondersteunt. Hierdoor moet de app een stuk sneller en lichter worden. Ook is er een iPhone-versie van Skitch in productie, die eind deze zomer uitgebracht wordt. Libin is in Amsterdam om te spreken op de The Next Web Conference.

Redesign eind 2012

EgretlistHoe het redesign eind 2012 er precies uit komt te zien en wat er wordt toegevoegd vertelde Libin nog niet. Wel zei hij dat de app een nieuwe todo-functionaliteit krijgt, waardoor je net als in bijvoorbeeld Wunderkit, Things of Clear taken kunt bijhouden. Hiervoor werkt Evernote samen met het eerder overgenomen bedrijf Egretlist, die een todo-app met Evernote-synchronisatie uitbracht in 2010 (screenshot hiernaast). Het originele plan was om een aparte app met todo-functionaliteit uit te brengen, zoals Evernote eerder deed met Evernote Food en Evernote Hello, maar de functie bleek belangrijk genoeg om in de hoofd-applicatie te stoppen.

De nieuwe app moet zich ook meer gaan richten op delen en samenwerken, een functie in Evernote waar Libin op het moment niet tevreden mee is. In de komende weken wordt bekendgemaakt hoe dit precies in elkaar zal steken. Libin zegt Twitter en Tumblr niet na te streven, gezien Evernote geen publicatieplatform is.

Evernote werkt op het moment aan een business-platform, waarmee bedrijven makkelijk de notitiedienst kunnen gebruiken. Deze zal volgens Libin weinig verschillen van het huidige model. Een aantal nieuwe functies, zoals de mogelijkheid om meerdere accounts in te loggen op de Mac, worden wel toegevoegd.

Volgens Libin zal Evernote vanaf mei een hoop nieuwe apps en redesigns aankondigen. Bovenaan de lijst staat de iPhone-app, omdat dit inmiddels één van hun oudste producten is: “De Evernote iPhone-app is zo oud als de App Store. Het is de oudste iPhone-app op de planeet”. Inmiddels zou de app bestaan uit 200.000 regels aan code, waardoor hij zelfs nog iPhone OS 2.0 ondersteunt. Door de code flink op te schonen heeft de ontwikkelaar dit teruggebracht naar 70.000 regels, maar ondersteunt de app ook alleen iOS 5 en hoger.

Downloaden: Evernote (gratis)

Skitch

SkitchOp het moment is de app Skitch alleen voor de iPad verkrijgbaar. Libin liet aan iPhoneclub weten dat de iPhone-versie naar alle waarschijnlijkheid rond het einde van Devcup uitgebracht zal worden. Een precieze datum voor de finale van Devcup is nog niet bekend, maar naar alle waarschijnlijkheid zal dit eind augustus worden.

Skitch is een iPad-app waarmee je makkelijk verschillende dingen op een foto of afbeelding kunt tekenen. Hierdoor teken je bijvoorbeeld een pijl om aan te wijzen waar waar iets belangrijks op een foto staat, of een route op een kaart. De app moet vooral helpen om afbeeldingen tijdens een overleg te verduidelijken.

De iPhone-versie zal een nieuwe interface krijgen, die op dat moment ook op de iPad zal worden uitgebracht. Hierin hoef je niet langer een nieuwe tool aan te tikken om iets anders te doen, maar detecteert de app wat je wil doen. Zo teken je een pijl als je over een leeg stuk veegt, maar verschuif je een pijl als je hem vastpakt.

Downloaden: Skitch (gratis, iPad)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 april 2012, 12:10
Categorie Productiviteit
Onderwerpen evernote, skitch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.