The Secret of Monkey Island: Special Edition spoelt aan in App Store

LucasArts heeft de game 'The Secret of Monkey Island: Special Edition' op de iPhone uitgebracht. Deze game was eerder al op de pc en via Xbox Live beschikbaar. De game is maar liefst 350MB groot en kost €5,99.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

monkey islandLucasArts heeft de game ‘The Secret of Monkey Island: Special Edition’ op de iPhone uitgebracht. Deze game was eerder al op de PC en via Xbox Live beschikbaar. Monkey Island is 350 MB groot en kost €5,99. Door met twee vingers over het scherm te bewegen kun je wisselen tussen de Special Edition en het origineel in 256-kleurenweergave. Ook gebruik je twee vingers om in te zoomen.

Eerder was er al een jailbreak-versie van Monkey Island verschenen (ScummVM). Bij de game die nu in de App Store te vinden is gaat het om de officiële versie, voorzien van nieuwe artwork en een nieuwe soundtrack en voice-overs. In de game spoelt Guybrush Threepwood aan op het eiland Mêlée. Hij besluit piraat te worden en maakt een afspraak met de piratenleiders in de SCUMM-taveerne. Vervolgens krijg je drie uitdagingen gesteld: zwaardvechten, diefstallen en op schatten jagen.

monkey island

En dat is nog maar het begin van een avontuur, waar je tientallen uren mee bezig kunt zijn. Zelfs voor mensen die de game al helemaal hebben uitgespeeld zou deze uitvoering door de nieuwe voice-overs nog iets nieuws te bieden moeten hebben. Monkey Island is zo bekend, dat het een eigen Wikipedia-pagina heeft.

Downloaden: The Secret of Monkey Island: Special Edition (€5,99)
Via: iPhone-ticker
Tipgevers: Solari & Dijkie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:48
Categorie Games
Onderwerpen game, lucasarts

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.