Score! Classic Goals: goals van het WK 2010 naspelen op de iPhone

Het EK 2012 staat voor de deur en op de iPhone en iPod touch kan je grote voorpret hebben met de voetbal-app Score Classic Goals van First Touch. Je speelt goals na van het WK 2010 en eerdere eindtoernooien vol Nederlandse goals.

Score Classic Goals voetbalspel iPhone iPod touchAlleen omdat we al zoveel EK-apps hebben getest, kunnen we door de bomen van noemenswaardige voetbal-apps het bos nog zien. Toch lieten we tenminste nog één app onbesproken die misschien wel eens voor de grootste voorpret van allemaal kan zorgen. Score! Classic Goals is de nieuwste game van sportgamesuitgever First Touch en laat je de meest spectaculaire voetbalgoals van het vorige toernooi nog eens dunnetjes overdoen. Dat fenomenale schot van Van Bronckhorst tegen Uruquay? Level 8. Het vierde level kan je, net als alle andere, gelukkig overslaan.

Dat is de winnende goal van Spanje die Nederland het eerste Wereldkampioenschap kostte. Het klopt nog allemaal. De pass net buiten de zestien, de net-niet buitenspel situatie en het schot dat erop volgt en waar Stekelenburg naast zit. De spelers worden niet bij naam genoemd in Classic Goals, maar de rugnummers en de situaties zijn vakkundig bestudeerd en accuraat overgezet naar het spel. Het is ongelooflijk hoe goed de goals van het WK 2010 zijn overgezet in het spel. Het enige dat jij hoeft te doen, is de goal naspelen. Hoe beter en strakker je dat doet, hoe meer je score in de buurt van de drie sterren komt.

Score Classic Goals lijnenspelKlinkt ingewikkeld, zo’n goal nabootsen? Is het niet! Het enige wat je doet is de lijn van de bal uittekenen. De schop van Van Bronckhorst die in de andere kant van het doel vliegt, een andere vrije trap die snoeihard door het midden gaat. Van tevoren zie je van bovenaf hoe de goal eruit moet zien. De dikke stippellijntjes zijn de balbewegingen die je zelf uittekent, de dunne overige stippellijntjes zijn de loopacties die de spelers automatisch voor hun rekening nemen. Met een tik op het beeld wordt de actie 3D en zie je nog altijd reminders naar wie de bal gespeeld moet worden. En tekenen maar. Dat is het.

Score Classic Goals bal spelenHoewel: het spel van First Touch zit knap in elkaar. Als je een bal niet goed raakt, is een verdediger er als de kippen bij om hem weg te schieten of koppen – en ook de keeper staat zijn mannetje. Uiteindelijk is een bal erin krijgen niet zo moeilijk, maar een drie sterren-beoordeling krijgen, voelt nogal willekeurig. De scheidingslijn perfecte en ‘gewoon’ een goede goal is maar dun. Ongrijpbaar bijna.

Score! Classic Goals compenseert ervoor met inhoud. Het WK 2010 is nog maar één van de voetbalperioden die je treft in het spel. Daarna volgen de decennia 2000, 1990 en 1980, allemaal verdeeld in 20 makkelijke, 20 moeilijke en 20 bonusuitdagingen. Dat maakt 240 uitdagingen in totaal, goed voor 80 verschillende doelpunten. Score! Classic Goals is een aanstekelijk spelletje voor de voetballiefhebber die nog wel wat goals in zijn hoofd heeft zitten.

Downloaden: Score! Classic Goals (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2012, 20:30
Categorie Games
Onderwerpen ek 2012, game, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.