Eindelijk: native MMS-applicatie voor de iPhone

Ontwikkelaar Tommy Svensson is het als eerste gelukt om een native mms-applicatie voor de iPhone te ontwikkelen. in de huidige versie 0.1 is het voorlopig alleen nog mogelijk om MMS te verzenden; aan ontvangen wordt hard gewerkt.

MMSEindelijk is het beschikbaar: een native MMS-applicatie voor de iPhone. Tommy Svensson van ModMyiFone heeft de applicatie ontwikkeld, waarmee je op dit moment alleen MMS-berichten kunt verzenden vanaf de iPhone. Ontvangen van berichten is in deze 0.1 release nog niet mogelijk, maar er wordt aan gewerkt. Het is voor het eerst dat je MMS-berichten kunt versturen; de iPhone ondersteunt standaard alleen SMS-berichten.

De applicatie is nog in een vroeg stadium van ontwikkeling en vereist bij sommige mobiele operators nog wat handmatig installeerwerk. Je kunt installeren via Installer.app: voeg de ModMyifone installer repository (http://modmyifone.com/installer.xml) toe aan Installer.app als je dat nog niet hebt gedaan. Om het werkend te krijgen heb je bovendien de APN van je mobiele operator nodig, die je op het forum van iPhoneclub kunt opzoeken. Daar is namelijk al een discussie aan de gang en worden alle benodigde MMS-instellingen op een rijtje gezet.

De applicatie is getest op firmware 1.0.2 en 1.1.1. Stuur je foto’s mee, dan worden die automatisch geresized. Waar kun je MMS zoal voor gebruiken? Nou, voor digitale kerstkaarten bijvoorbeeld. Toevallig las ik vandaag op een Britse website over het enorme milieuprobleem dat kartonnen kerstkaarten schijnen op te leveren. Een slimme aanbieder (mobigreets.mobi) heeft er wat op gevonden door voor £1,50 per stuk (€2,10!) een digitale kerstkaart te laten versturen. Veel milieuvriendelijker! Maar eerlijk gezegd ook extreem duur. Terwijl het versturen van een MMS-berichtje niet meer dan 50 eurocent kost.

Praat verder in het forum of ga naar de website van de ontwikkelaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2007, 22:35
Categorie Diensten
Onderwerp firmware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.