Eeve: sociaal fotonetwerk laat je samen gebeurtenissen verslaan

Eeve is een sociaal netwerk dat een geolocatie aan foto's hangt, zodat anderen op dezelfde plek een album met je kunnen maken.

EeveHet lanceren van een sociaal netwerk gebaseerd op foto’s op locatie lijkt nog niet zo heel makkelijk: het eerder dit jaar gelanceerde Color wist wat aandacht te genereren, maar de app sloeg niet aan. Het onder Google ontwikkelde Photovine dat daarop volgde werd geannuleerd voordat de testfase voorbij was. Dit houdt de makers van Eeve alsnog niet tegen om hun nieuwe app te lanceren. Hiermee deel je foto’s van een evenement, waar andere bezoekers makkelijk iets aan kunnen toevoegen dankzij de geolocatie die er aan gekoppeld wordt.

De app van Eeve is al in de App Store te vinden, maar loop nog niet te hard van stapel: om hem te kunnen gebruiken moet je uitgenodigd worden voor de huidige testfase. Wanneer je de app opstart kun je inloggen met je account, of aangeven dat je graag uitgenodigd wil worden voor de testronde.

Eeve laat je foto’s maken met je iPhone en ze onder een bepaalde onderwerpnaam naar het netwerk uploaden. De app hangt automatisch je huidige locatie aan dit onderwerp. Zijn er andere gebruikers van de app bij je in de buurt, dan kunnen zij zoeken naar onderwerpen die in de buurt zijn aangemaakt. Zijn zij bij hetzelfde evenement als jij aanwezig, dan kunnen zij ook foto’s die ze hier namen uploaden.

Wat ontstaat is een bubbel gevuld met foto’s van bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje of een concert, die niet door een maar misschien wel tientallen fotografen is samengesteld. Deze bubbel wordt door de app een ‘Eeve’ genoemd. Zodra er een paar uur geen foto is toegevoegd sluit de app de Eeve, zodat niemand er nog iets aan toe kan voegen. Reageren en het bekijken van de foto’s blijft gewoon mogelijk.

Je kunt vrienden die de app gebruiken toevoegen in een vriendenlijst, maar wanneer jij een Eeve aanmaakt is deze door iedereen te bekijken en bewerken. Het nut van het toevoegen van vrienden is vooral dat je kunt volgen wat zij op het moment aan het doen zijn binnen het netwerk.

Eeve lijkt ontzettend op apps zoals Piictu, die gebruikers op basis van een onderwerp foto’s laat delen met wildvreemden. Eeve onderscheidt zich echter door een locatie te hangen aan het onderwerp dat je fotografeert. Hierdoor is het makkelijker voor andere gebruikers om met je mee te doen, wat de algemene participatie van anderen een schot in de arm geeft. Daarnaast ziet Eeve er qua ontwerp erg indrukwekkend uit.

Downloaden: Eeve (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2011, 21:05
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen gps, locatie, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.