eBuddy XMS krijgt ‘nearby’: zoeken op chatpersonen in de buurt

De Nederlandse eBuddy XMS is vernieuwd en biedt nu de mogelijkheid om met bekenden en onbekenden in je nabije omgeving te chatten. Je hebt daarbij de mogelijkheid om tot tien kilometer om je heen contacten te leggen.

eBuddy XMS chatten iPhone updateDe Nederlandse instant-messaging applicatie eBuddy XMS heeft een update gekregen waarmee het mogelijk is geworden om met bekenden en onbekenden in de buurt berichten uit te wisselen. De nearby-functie is alleen beschikbaar voor personen die daarvan gebruik willen maken. De nieuwe dienst maakt gebruik van de locatiebepaling van de iPhone, maar doet dat op een zo zuinig mogelijke manier zodat je batterij er niet al teveel onder lijdt. Dat betekent dat je niet perse de live-locatie van iemand ziet, maar wel iemands laatste plek.

Je ziet de personen in de omgeving in het tabblad Contacten. Standaard staat de dienst uit in de app. Je kan er zelf voor kiezen om hem te activeren, waarbij je de keuze hebt om alleen de locatie van je eBuddy-vrienden te laten zien, of de locatie van iedereen in de buurt. De instelling geldt overigens ook voor degene met wie jij je locatie deelt. Daarnaast kan je bepalen in welke omgeving je wilt zoeken: van 10 meter tot 10 kilometer.

De Nederlandse chatapp delft qua populariteit weliswaar het onderspit voor WhatsApp, maar is qua functies een stuk uitgebreider. In eerdere updates van de toepassing werd het onder andere al mogelijk een groepsgesprek met 30 personen te starten en kon je al met een niet-gebruiker chatten door een webapplicatie.

Downloaden: eBuddy XMS (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2012, 11:46
Categorieën Nieuws, Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, ebuddy, gratis sms'en, instant messaging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.