Photogene voor iPad krijgt nieuwe filters en retina-support

Photogene voor de iPad heeft een update gekregen. De fotobewerkings-app heeft nieuwe filters gekregen en oogt mooier op het retinascherm van de iPad 3. Ook de performance ging omhoog.

photogene ipadPhotogene is een van de beste alternatieven voor Photoshop op de iPad. De app biedt zelfs nog wat meer mogelijkheden dan de officiële Photoshop Touch die Adobe voor de iPad heeft uitgebracht. Die richt zich namelijk alleen op het uitvoeren van een paar simpele bewerkingen, waarna je ze via Facebook kunt delen. Photogene biedt veel meer, zoals bijsnijden, retoucheren, tekst toevoegen, verbeteren van belichting, contrast en andere kenmerken.

Ook zitten er diverse filters in om je foto’s een bijzonder effect te geven, zoals het verscherpen van bepaalde delen (zie hiernaast). In de nieuwste update is ondersteuning voor het retinascherm van de iPad 3 toegevoegd. Ook heb je verbeterde resolutie en betere performance tijdens het bewerken van foto’s op de iPad 2 en 3.

Als nieuwe tools voor het bewerken van foto’s zijn watermerken toegevoegd, die je echter alleen kunt gebruiken als je het GO-PRO-pakket (€5,99) binnen de app hebt aangeschaft. Photogene heeft als extra voordeel dat de bewerkingen non-destructief zijn, zodat je altijd terug kunt naar een vorige versie en het origineel altijd achter de hand houdt. Nog een handvol andere nieuwe functies: geotaggen van foto’s, roteren van tekstblokken en het toepassen van een olieverf-effect.

Downloaden: Photogene (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2012, 12:15
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.