NOS brengt nieuwe app voor de iPhone uit

Nieuwsomroep NOS heeft een nieuwe app voor de iPhone uitgebracht. Deze app heeft een simpelere interface, waardoor je snel naar artikelen kunt navigeren. Ook kun je livestreams en eerdere uitzendingen bekijken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

NOSDe Nederlandse publieke omroep NOS heeft vandaag een nieuwe iPhone-app uitgebracht. Hiermee kun je nieuws van de website lezen, televisie-uitzendingen bekijken en radioprogramma’s beluisteren. De app richt zich op snelheid en gebruiksgemak, aan de hand van een simpele, lichte layout. Ook pusht de app belangrijk nieuws, zodat je direct op de hoogte bent. In maart namen wij nog een preview-versie van de app onder de loep.

NOS app screenshotIn de NOS-app vind je het laatste nieuws en sportnieuws, verdeeld over twee vensters. Door de nieuwsfeed naar links of rechts te vegen wissel je tussen de twee categorieën. Ga je verder naar rechts, dan kom je op een scherm waar je eerdere uitzendingen van de NOS kunt bekijken. Door in de nieuwsfeed op de knop ‘Live’ te drukken kijk je naar Journaal 24 of Politiek 24, of luister je naar Radio 1.

Artikelen in de app zijn gekoppeld aan verschillende foto’s, video’s en radio-uitzendingen. Deze kun je bekijken en beluisteren door binnen een artikel de balk bovenin het scherm te vegen. Deze balk verschijnt alleen als er media bij het artikel te bekijken is. Wil je na het lezen van een artikel iets anders bekijken, dan hoef je hiervoor niet terug naar de nieuwsfeeds op het beginscherm: door het einde van de pagina omhoog te trekken, schiet de app naar het onderliggende bericht. De NOS-app bevat ook de gebruikelijke deelfuncties: je kunt een artikel op Twitter of Facebook plaatsen, of via een e-mail naar iemand toesturen.

Downloaden: NOS (gratis)

De installeerknop in de App Store lijkt bij veel gebruikers kuren te hebben bij de nieuwe NOS-app. De installeerknop in de App Store werkt inmiddels.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2012, 12:41
Categorie Nieuws

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.