Wiosio: videoshow samenstellen en zendtijd kopen in iPhone-app

Wiosio is een nieuwe iPhone-app waarmee je een videoshow of een soort tv-programmering kunt samenstellen met YouTube-filmpjes.

wiosio iphoneWoisio is een nieuwe app waarmee je een soort televisiestations van vrienden kunt kijken. Je krijgt 15 minuten durende shows voorgeschoteld, die in werkelijkheid bestaan uit YouTube-video’s, foto-diashows, liedjes en blogposts die door Wiosio-gebruikers zijn samengesteld. Iedereen kan op deze manier een curator van content worden. Er zijn kanalen op basis van categorieën, interesses en locaties. Wil je muziek luisteren, dan is er de Music Stage, maar ben je geïnteresseerd in de muziekscene van een bepaalde stad, dan is daarvoor ook een aparte Stage te vinden. Je neemt een abonnement op Stages die je interessant lijken. Zelf als curator optreden kan ook: je krijgt bij aanmelding 5.000 Wiosio-punten waarmee je ‘zendtijd kunt kopen’. Dat lijkt een wat ouderwets idee, in een tijd waar je onbeperkt filmpjes op internet kunt publiceren.

De zendtijd wordt geveild in blokken van 15 minuten en de veiling loopt tot het moment dat de zendtijd begint. Het is dus slim om voorafgaand aan het bieden al een programma te hebben samengesteld. Hoe meer mensen stemmen op jouw show, hoe meer Wiosio-punten je krijgt, waardoor je invloed toeneemt en je een belangrijker persoon in het Wiosio-netwerk wordt. Klinkt allemaal leuk, maar naar onze smaak moeten deelnemers iets teveel moeite doen om een bijdrage te leveren aan Wiosio – terwijl deze start-up het vooral moet hebben van mensen die leuke dingen maken. Als het om zendtijd bij NOS of RTL ging, zouden we best wat moeite willen doen voor die fifteen minutes of fame, maar niet voor een netwerk dat momenteel enkele tienduizenden gebruikers in Turkije heeft en nog druk bezig is om in andere landen uit te rollen.

Downloaden: Wiosio (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 mei 2013, 10:13
Categorie Fotografie en video
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.