Easter eggs: zoek een Grappie van Appie op je iPhone

Grappies van Appie is een actie rond Pasen, waarbij je easter eggs in de applicatie Appie van Albert Heijn moet zien te vinden. De applicatie bevat 5 easter eggs en er is een zesde in de winkel te vinden, waarmee je een iPad verdient.

grappie appieToen Albert Heijn de eerste versie van de iPhone-applicatie Appie uitbracht, waren er al snel mensen die ontdekten dat er easter eggs verborgen waren in de applicatie. Bij het intikken van ‘hamburger’ of ‘afwasborstel’ verscheen er een grappige animatie. Op de website van AH is nog een filmpje van die oude easter eggs te zien. Bij Appie 1.5 waren die easter eggs opeens verdwenen… of toch niet?
Met Pasen start Albert Heijn een zoektocht naar nieuwe easter eggs in de Appie-applicatie. Bij de lancering van Appie 1.5 zijn er vijf nieuwe easter eggs verstopt, die tot op heden nog niet zijn ontdekt. Pasen is een mooi moment om de ‘Grappies van Appie’ te gaan zoeken.


appie voetjeDit is de opdracht: ga in de app op zoek naar de easter eggs. Vul namen van producten in om te ontdekken of er een animatie schuilgaat achter veelgebruikte producten zoals karnemelk, beschuit of pindakaas. Je vult de naam van het product in op je boodschappenlijstje en kijkt vervolgens op de detailpagina. Als verrassing krijg je een leuk filmpje te zien. Mocht je er eentje hebben gevonden, dan vul je de productnaam in op www.ah.nl/grappievanappie en je wint daarmee een iPhone-voetje. Dit is een houder waarmee je de iPhone op z’n kant kunt zetten, zodat je in de keuken makkelijker de recepten uit Appie kunt bereiden. Maar het voetje is ook geschikt om op je bureau te zetten om video te kijken. Via het Twitter-account @grappievanappie krijg je hints om de Grappies te vinden.

ipad appieEr is trouwens nog een zesde Grappie: een gouden voetje die in een Albert Heijn-winkel verstopt ligt. Vind je die als eerste, dan win je een iPad. Om dit zesde Grappie te vinden, helpt het als je de eerste vijf Grappies al gevonden hebt. De aanwijzing luidt namelijk: “In de Appie in Appie staat waar het voetje achterin het schappie staat van een grappie in Appie.”

De actie wordt vandaag om 12:00 uur aangekondigd, dus als iPhoneclub-lezer heb je vier uur voorsprong op de rest van Nederland! We geven ook alvast een eerste hint: er zijn voor twee A-merken easter eggs ontwikkeld.

Downloaden: Appie 1.5 (gratis)

Reacties: 73 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.