Zinio biedt straks internationale tijdschriften op de iPad aan

Zinio gaat tijdschriften op de iPad uitbrengen. Het worden interactieve magazines, met video en animaties. De tijdschriften zijn al langere tijd verkrijgbaar, maar Zinio ziet in de iPad een nieuwe distributiemogelijkheid.

ipad tijdschriftenZinio biedt al een paar jaar digitale tijdschriften aan. Het is een uitkomst voor liefhebbers van buitenlandse tijdschriften, omdat je soms al voor zo’n 10 tot 20 dollar een jaarabonnement op een tijdschrift neemt, terwijl je voor de papieren versie absurde bedragen betaalt. Zinio zag de lancering van de iPad natuurlijk ook aankomen en heeft daarom een Zinio App voor de iPad uitgebracht. Met de gratis applicatie kunnen lezers, uitgevers en adverteerders volledig interactieve fullcolor-tijdschriften op de iPad krijgen.

De Zinio App is een digitale kiosk op je iPad. Er zijn al meer dan 2.400 tijdschriften in Zinio te vinden, die je nu met multi-touch kunt bedienen. Je kunt een los nummer of een jaarabonnement nemen op een tijdschrift en deze vervolgens op iPad, iPhone, PC of Mac lezen. Voor uitgevers heeft Zinio als voordeel (ten opzichte van Apple’s eigen oplossing) dat de uitgevers hun eigen abonnementsgegevens kunnen beheren. De tijdschriften bevatten ook animaties, video’s en interactieve graphics. Dat was altijd al zo, maar door de komst van de iPad heeft Zinio er opeens een extra distributiekanaal bij.

zinio

Een greep uit de magazines die je via Zinio kunt lezen: Macworld, National Geographic, Rolling Stone, Hello!, ELLE Decor, iPhone Life, Playboy, Penthouse, Business Week, Cosmpolitan, The Economist en nog veel meer.

De iPhone-applicatie is al beschikbaar, de Zinio App for iPad komt later deze maand.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2010, 21:54
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.