Dynavix Benelux- en Europa-navigatie op de iPhone afgeprijsd

Dynavix is aanbieder van navigatiesoftware. De apps voor Benelux en Europa zijn momenteel afgeprijsd. Dynavix wil zich onderscheiden met een duidelijke interface, ook voor beginners. Bijzonder is ook dat je zelf POI's kunt importeren.

dynavixJe zou denken dat er al genoeg aanbieders van iPhone-navigatiesoftware zijn. Maar een extra aanbieder meer of minder kan geen kwaad. In de App Store kwamen we vandaag Dynavix tegen, een navigatie-app die momenteel is afgeprijsd en ook op de iPad te gebruiken is. Daarvan zijn er niet zoveel: Navigon is al aangepast voor de iPad, maar het veelgebruikte TomTom nog niet (er wordt aan gewerkt). Dynavix heeft de prijs van het Benelux-pakket vandaag verlaagd van €39,99 naar €29,99 en is daarmee iets goedkoper dan de bekende namen. Het belooft een nieuwe navigatie-ervaring met gesproken aanwijzingen en de nieuwste kaarten. Design en gebruikerservaring zijn volgens de makers bovengemiddeld en bovendien is de app afgestemd op beginnende gebruikers, dankzij een intuïtieve interface.

Als bijzonderheden biedt Dynavix bijvoorbeeld Clever Route, waarbij de ervaringen van miljoenen automobilisten worden gebruikt om de beste route te vinden op een bepaald tijdstip. Staat er op een bepaald punt vaak een file, dan loodst Dynavix je eromheen. Het is te vergelijken met een functie in TomTom, waarbij je ook op kleinere wegen files kunt detecteren. Dynavix biedt ook de mogelijkheid om je eigen POI’s, flitspalen en andere informatie te importeren aan de hand van een .csv- of .ov2-bestand. Je doet dit via bestandsdeling in iTunes. De app is naar wens in zwart of wit te gebruiken. Ook achtergrond, kaartkleuren, infopaneel, skins en auto-icoontje zijn aanpasbaar.

dynavix-ipadDynavix kan alternatieve routes berekenen, heeft een rijstrook-assistent, kan met behulp van postcodes navigeren en heeft een koppeling met Google Local Search, om bijvoorbeeld adressen van winkels te zoeken. De Take Me Home-functie stelt snel je thuisadres in, je hebt een geïntegreerde iPod-functie om muziek af te spelen en je kunt via Bluetooth een koppeling maken met bijvoorbeeld je autoradio. Het klinkt allemaal erg uitgebreid voor een relatief goedkoop pakket. Kaarten van Nederland, België en Luxemburg zijn in dit pakket meegeleverd, maar je kunt ook apps kopen van Italië, Iberië (Spanje/Portugal), West-Europa, Centraal Europa en diverse regio’s. Als iemand al ervaring heeft met deze navigatie-aanbieder, horen we dat graag.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2011, 18:45
Categorie Navigatie
Onderwerpen benelux, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.