Dvorak-toetsenbord voor de iPhone

Het Dvorak-toetsenbord voor de iPhone is beschikbaar. Deze alternatieve toetsenbordindeling is logischer ingedeeld en zorgt dat je vingers minder afstand hoeven af te leggen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

dvorak toetsenbord voor de iphoneDit is een moment waar we lang op hebben gewacht: eindelijk is de toetsenbordindeling Dvorak ook op de iPhone beschikbaar! Ontwikkelaar Brandon Walsh kreeg van veel mensen te horen dat er maar één ding was, die ze tegenhield om een iPhone te kopen: het ontbreken van een Dvorak-toetsenbord. Maar nu het er is, blijkt het aantal stemmen op Digg een beetje tegen te vallen, zo meldt Brandon op zijn eigen blog.


Het bijzondere van de Dvorak-toetsenbordindeling, die al sinds 1932 bestaat, is dat er bij de indeling geen rekening is gehouden met hamerslag-typemachines. Bij QWERTY is dat wel het geval: daar zijn de letters zo ingedeeld dat er minder kans is dat de hamertjes van een ouderwetse typemachine met elkaar verstrikt raken. Bij Dvorak zitten alle klinkers op dezelfde regel en hoef je met je vingers minder afstanden af te leggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.