DvhN Review: recenseer Eurosonic/Noorderslag 2012 met iPhone-app

Met de DvhN Review-app voor de iPhone kan je het Eurosonic/ Noorderslag 2012-festival in Groningen vanaf 11 januari geheel recenseren met een applicatie. Je kan alle optredens beoordelen op muzikaliteit en originaliteit.

DvhN Review Eurosonic Noorderslag 2012 iPhoneDe Noordelijke krant Dagblad van het Noorden is de laatste tijd behoorlijk in de weer met nieuwe applicaties voor iOS. Zo verscheen onlangs de krant op de iPad en kon je een bericht in de krant zetten via de iPhone-app Gelukwens. DvhN Review is een nieuw initiatief dat zich op concertgangers richt, en dan in eerste instantie die van het Groningse Eurosonic/Noorderslag 2012-festival dat morgen begint. Het is de bedoeling dat bezoekers zo uitwijzen wat het beste optreden op het festival is.

Het is niet helemaal duidelijk wat Dagblad van het Noorden met de verzamelde gegevens doet, maar in de App Store-omschrijving kan je wel lezen dat je jouw oordeel terug kan lezen in de krant. Het schrijven van een toelichting bij een recensie is echter een niet-verplicht onderdeel. Het gaat erom dat je beoordelingen geeft voor Composities, Originaliteit, Muzikaliteit, Presentatie en Impact. Je ziet geen cijfers bij de scores die je geeft, maar verschuift een balk. Die loopt van rood naar groen, met groen als lovend, rood als dramatisch en geel in het midden als middelmatig. Als je dat bij alle vijf balken hebt gedaan, komt er een gemiddeld cijfer uitrollen. Ook kan je een toelichting geven. Met de i-knop rechtsboven zie je wat de app bedoelt met bijvoorbeeld de criteria Composities en Impact.

Alle bands die spelen op Eurosonic/Noorderslag 2012 zijn ingevoerd in de app. Ze zijn voorzien van een kleine profielfoto en de bandnaam. Ze staan gesorteerd op alfabet, als beste gerecenseerd en meeste recensies. De snelheid waarmee je door de lijst kan scrollen, is helaas erg laag. Daardoor ben je al snel toegewezen op de zoekbalk. Als je op een recensie van iemand anders drukt, kan je zien hoe goed diegene de verschillende punten van het optreden vond.

Voorlopig kun alleen het Eurosonic/Noorderslag 2012-festival beoordelen in de app, dat woensdag 11 januari in Groningen begint. Er is al wel ruimte gemaakt voor volgende evenementen en optredens, maar die is nog niet ingevuld.

Downloaden: DvhN Review (gratis)

De auteur van dit artikel werkte in het verleden zelf voor Dagblad van het Noorden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 14:13
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen dvhn, muziek, recenseren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.