Dubble voor iPhone verbindt je met anderen door foto’s te mixen

Dubble voor iPhone combineert je fotos 's op willekeurige wijze met foto's van anderen, wat soms artistieke en verassende resultaten geeft.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

DubbleDubble is een nieuwe app waarmee gebruikers een foto kunnen schieten of uploaden, en deze willekeurig wordt gecombineerd met een foto van een ander. Het resultaat is een ​​digitaal gemengd, “dubbel” beeld. De namen van beide makers komen onder het eindresultaat, waarmee duidelijk wordt wat de app graag wil: mensen met elkaar verbinden. Het idee achter de app komt van de CEO van Dubble, die tegen het British Journal of Photography zei dat hij altijd verbaasd was als hij anderen over zijn gebruikte filmrol liet schieten. De resultaten bleken volgens hem soms “photographic miracles” te zijn.

Dubble foto'sAls je de app opent en een account hebt aangemaakt kun je meteen beginnen. Kies het fototoestel om een foto maken, of laadt een foto uit je album. Jouw foto’s komen terecht bij het tabblad “Singles”. Wacht een paar seconden op het resultaat et voilà: je foto wordt “gedubbeld” met een andere foto en staat nu bij het tabblad “Doubles”. Je kunt foto’s meerdere malen opnieuw laten dubbelen en de resultaten delen via Facebook, Twitter en Flickr. Daarnaast kun je ook profielen van anderen bekijken. Ondersteuning voor Instagram en Tumblr komen later dit jaar.

Al met al doet Dubble een slimme zet met het kiezen voor double exposure: eenmaal in de app merk je weliswaar dat sommige Dubble-combinaties niet werken, maar vaker wordt je verrast door het onverwachte artistieke resultaat. De app is daarin te vergelijken met het eerder besproken GoldfrApp, maar die app combineert foto’s van jezelf. Dubble biedt, door jouw foto’s met die van anderen te combineren, meer variatie en verassingen. Kijk op de site van Dubble voor meer informatie.

Let op: de verificatiemail van Dubble lijkt in eerste instantie tussen je spam terecht te komen.

Downloaden: Dubble (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2014, 12:57
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen camera, fotobewerking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.