Druppel: iPhone-app laat zien hoe lang het nog droog blijft

Druppel is een gratis Nederlandse iPhone-app waarmee je kan zien wanneer er in de komende twee uur regen wordt verwacht op je locatie.

Druppel iPhone-app met regenmeldingHoe uitgekleed mag en kan een weer-app zijn? Druppel is een nieuwe applicatie voor de iPhone die je al kan opstarten op het moment dat je de download begonnen bent, zo klein is de toepassing. Het startscherm is meteen het enige scherm dat je in de applicatie zal zien. Dat laat direct zien wanneer je regen kan verwachten binnen de komende twee uur. Is het helder, dan geeft de applicatie die melding. Is dat niet het geval, dan zie je dat ook.

Maar hoe dat precies weergegeven wordt, is momenteel nog even gissen. Het vooruitzicht de komende twee uur luidt ‘droog’ en zodoende komt het scherm niet verder dan het demonstratiescreenshot in de App Store. We vermoeden dat de regen wordt gevisualiseerd aan de hand van de lichte tijdbalk die je onderin het scherm treft. Ontwikkelaar Coqtail belooft dat je in het geval van regen, tot op de minuut nauwkeurig ziet wanneer de regen valt.

“Deze app is gemaakt voor onze medewerkers die allen op de fiets naar werk komen en altijd last hadden van het plots omslaande weer. We hebben deze app lang intern gebruikt totdat we zagen dat steeds meer mensen (vrienden) hier gebruik van wilden maken.”

Daarmee is Druppel een directe concurrent van de iPhone-apps Buienradar en de handige applicatie Regenmelding, dat een pushbericht kan uitsturen met de exacte tijd dat er regen wordt verwacht op je plek.

Downloaden: Druppel (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2012, 12:30
Categorie Het weer
Onderwerpen buienradar, regen, regenmelding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.