Dropbox verstuurt nu pushberichten voor gedeelde bestanden

Dropbox op iPhone en iPad is voorzien van een pushberichten-functie als je mappen met elkaar deelt. Ook is de PDF-viewer vernieuwd.

Dropbox 2.0 iPhone iPadNiet alleen Bump is met ingang van een update vandaag een handigere iPhone-app geworden om bestanden mee uit te wisselen. Dropbox introduceert een nieuwe functie waardoor bestanden uitwisselen voortaan een kortere klap is. Vanaf Dropbox 2.1 ontvang je namelijk een pushbericht als iemand een map met je deelt, waardoor je er meteen in kan neuzen. Een hele map aan vakantiefoto’s meteen beschikbaar: daar kunnen een mailbox en WhatsApp natuurlijk moeilijk tegen concurreren.

Er is nog een andere aardige verbetering aan Dropbox 2.1 voor iPhone en iPad. De PDF-viewer van de applicatie is onder handen genomen. Met een rondje rechts scroll je snel door de bladzijden, er is een hoofdstukken-index en met de tegelknop rechtsboven, zie je alle pagina’s als thumbnails uitgestald. Hij doet er nog steeds vrij lang over grote bestanden te openen, dat helaas wel. Ook heeft Dropbox nog geen beschikking over een gereedschap om aantekeningen te maken op de documenten, wat een populaire betaalde toepassing als GoodReader buitenspel zou kunnen zetten. De laatste verandering is dat je nu de bestanden in een map kan sorteren op laatst aangepast.

Downloaden: Dropbox (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2013, 17:15
Categorie Productiviteit
Onderwerpen cloud, dropbox, online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.