iOS game-update: Finding Teddy is Game van de Week, Aeon Avenger en LEGO Galaxy Squad

Vandaag in de iOS game-update: Finding Teddy is Game van de Week, Aeon Avenger is Chrono Trigger Light en het oersimpele LEGO Galaxy Squad Bug Battle.

Finding TeddyWe kunnen niet anders zeggen: het nieuwe iOS-avonturenspel Finding Teddy heeft een diepe indruk op ons achtergelaten. Een schattig, gepixeleerd stijltje, een kleurrijke wereld en een soms volwassen en grafisch verhaal creëren een bijzondere mix in charme en ongemak, waardoor het onmogelijk is om niet nieuwsgierig te worden. Een spel met meer intrige zagen we deze week niet in de Nederlandse App Store voorbijkomen. Op zoek naar wat luchtigers? In deze iOS game-update ook aandacht voor wannabe-Chrono Trigger Aeon Avenger en het one touch-spelletje LEGO Galaxy Squad Bug Battle.

Aeon Avenger: Chrono Trigger Light

Aeon AvengerBen je inmiddels wel klaar met de iOS-versie van Chrono Trigger, dan kun je weer verder door de tijd reizen met Aeon Avenger. Dit Aziatische rollenspelletje van ontwikkelaar Kemco leent hevig van Chrono Trigger en laat je ook reizen tussen verleden, heden en toekomst terwijl een verhaal zich langzaam ontpopt. Je loopt door kerkers, strijdt tegen monsters in beurtelingse gevechten zoals je van Final Fantasy gewend bent en maakt je personages sterker via het Bit-systeem, waarbij je willekeurige objecten verzamelt. De game is al een tijdje voor Android verkrijgbaar, maar is pas sinds deze week in de iOS App Store te vinden. Goed nieuws voor alle RPG-fanaten, maar stel je verwachtingen niet te hoog: Aeon Avenger is vooral een leuk stukje vermaak voor tussendoor, terwijl je wacht op bijvoorbeeld de nieuwe Final Fantasy voor iOS.
Downloaden: Aeon Avenger (€2,69, universeel, iOS 4.1+)

LEGO Galaxy Squad Bug Battle

LegoHet maakt niet uit hoe vaak een spelconcept al is uitgemolken: gooi je er een LEGO-jasje overheen, dan zijn wij direct nieuwsgierig genoeg om er minstens één keer opnieuw naar te kijken. Zo ook bij LEGO Galaxy Squad Bug Battle. Deze game is op alle fronten gelijk aan de vele App Store-spelletjes waar je maar één vinger voor nodig hebt, maar heeft misschien wel genoeg charme om het hele concept voor een tijdje opnieuw leuk te maken. Met een tap op het scherm vliegt je ruimteheld de lucht in, om weer naar beneden te komen zodra je het touchscreen loslaat. Tijdens je vlucht laat je kogels naar de rechterzijde vliegen, waarmee je de binnenvliegende monsters moet elimineren. Kom je verder, dan krijg je nieuwe personages en nieuwe power-ups om missies makkelijker mee te maken. Onze favoriete game van het jaar zal het niet worden, maar als gratis game tussendoor zal LEGO Galaxy Squad ons nog wel eventjes zoet houden.
Downloaden: LEGO Galaxy Squad Bug Battle (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Game van de Week: Finding Teddy

Finding TeddyWe vergeleken begin deze week Finding Teddy direct al met Superbrothers: Sword & Sworcery EP. Dat kon ook niet anders, want beide spellen hebben een stijlvolle, gepixeleerde wereld die bijna aanvoelt als een kunststukje, waarin je op een rustig tempo moet rondlopen terwijl je puzzels oplost en steeds dieper de omgeving inkruipt terwijl je jouw gestolen teddybeer probeert te vinden. Vergis je alleen niet: Finding Teddy is allesbehalve een kinderspelletje. De wereld is misschien kleurrijk en de hoofdpersoon niet ouder dan tien, maar haar avonturen zouden menig leeftijdsgenoot traumatiseren. Bij misstappen word je door gigantische angels doorboort, kraters ingegooid en open graven ingeworpen. Hierdoor voelt Finding Teddy surrealistisch en vooral betoverend. Het sfeertje dat Finding Teddy neerzet hangt tussen charmant en ongemakkelijk in, waardoor wij constant op het puntje van onze stoelen bleven zitten.
Downloaden: Finding Teddy (€1,79, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: Finding Teddy Free (gratis, probeerversie, universeel, iOS 4.3+)

We hebben bij het selecteren van de Game van de Week Real Racing 3 bewust niet meegenomen, omdat deze game nog niet in de Nederlandse App Store verkrijgbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2013, 19:02
Categorie Games
Onderwerpen game, gvdw, iculture speelt, lego

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.