iPhone-app Mac-to-Windows Shortcuts toont sneltoetsen op rij

Mac-to-Windows Shortcuts is een simpele iPhone-app waarin je naast elkaar sneltoetsen ziet voor Windows 8, Mac OS X, Windows 7 en Vista.

Mac-to-Windows Shortcuts iPhoneSteevast Mac-gebruiker en je stapt nu over naar Windows 8? Of is Windows 8 een reden om niet langer door te gaan met Windows en juist over te stappen op Mac’s OS X? Misschien wil je sowieso al meer sneltoetsen leren om je computersysteem sneller mee te bedienen. De nieuwe iPhone-app Mac-to-Windows Shortcuts is gratis te downloaden en bevat lekker snelle lijstjes met daarin de commando’s van sneltoetsen op een rij, met Windows en Mac OS X overzichtelijk naast elkaar.

Mac-to-Windows Shortcuts bevat als tegenprestatie van het prijskaartje wel reclame onderin beeld. De applicatie bestaat uit drie onderdelen: Windows 8, Windows 7 en Windows Vista. Mac OS X staat er niet als apart item tussen en al snel wordt duidelijk waarom. De sneltoetsen daarvan staan namelijk in elk overzicht vermeld.

Mac-to-Windows Shortcuts lijstjeElke lijst bestaat uit drie kolommen. Links lees je in rood de functie achter de sneltoets, zoals kopiëren, plakken, je desktop tonen, computer doorzoeken, een bestand kopiëren, voorwaarts verwijderen (omgekeerd backspace), een venster maximaliseren, bestand openen en schakelen tussen openstaande programma’s. Daarna zie je links de knoppencombinatie (of in sommige gevallen knop+muis) voor de Mac en uiterst rechts de knoppencombinatie in Windows.

De lijsten zelf zijn helaas niet veel uitgebreider dan de lijst die we net opsomden. Expertfuncties voor de Mac of juist Windows die niet van toepassing zijn op het andere systeem, blijven achterwege en daarmee haal je nog lang niet alles uit de systemen. Als je dat wilt, kan je terecht bij de gratis iPhone-apps MAC Shortcuts (universeel, iOS 5.0+) of The Lord of the Shortcuts (iPhone, iOS 3.0+). Daarin tref je ook sneltoetsen voor allerlei programma’s. Mac-to-Windows Shortcuts is lekker simpel en overzichtelijk. Een handige app voor beginners of overstappers.

Downloaden: Mac-to-Windows Shortcuts (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2013, 15:27
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen mac os x, shortcut, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.