Scavify voor iPhone: speurtochten en rondleidingen uitzetten en doen

Met Scavify voor iPhone kunnen vrienden, bedrijven en families rondleidingen en speurtochten met mobiele opdrachten doen.

taak gedaan scavifyBedrijfsfeestje? Vrijgezellenparty? Kinderpartijtje? Speurtochten met moeilijk of gekke opdrachten zijn daarvoor nog steeds een geliefde activiteit. Het kost alleen vaak nogal wat voorwerk. De nieuwe Scavify-app wil daar verandering in brengen. Met de applicatie kun je vooraf gemaakte speurtochten afspelen en opdrachten vervullen via je smartphone. Denk hierbij aan opdrachten als het uploaden van foto’s, het beantwoorden van vragen, het scannen van QR-codes en het gebruik van GPS check-ins om punten te verdienen.

foto-opdracht scavifyOm zelf een speurtocht of rondleiding te maken kun je de website van Scavify gebruiken om opdrachten of routes klaar te zetten. Denk bijvoorbeeld aan het scannen van een QR-code in een bepaald museum, het maken van een grappige foto voor een monument of het beantwoorden van een vraag over de wijk waarin de speurtocht plaatsvindt. Wanneer je klaar bent kun je jouw tocht lanceren. Gebruikers die de app hebben geïnstalleerd kunnen de deze tocht vervolgens zoeken op naam of vinden bij ‘Find Hunts Nearby’. Daarna is het een kwestie van de speurtocht of rondleiding starten en aan de slag gaan met de opdrachten.

De app maakt gebruik van een automatisch score-systeem en heeft de mogelijkheid om als deelnemer je vooruitgang bij te houden. Daarnaast zijn er real-time leaderboards en is er een live fotostream waarin alle voltooide foto-taken in komen te staan, waar alle gebruikers op foto’s kunnen reageren of ze liken. Tot slot integreert de app met social media, zodat je leuke foto’s ook kunt delen via Facebook, Twitter, Instagram of e-mail.

taken scavifyUiteindelijk vindt het meest creatieve deel – de speurtocht uitzetten – plaats op de website, maar eenmaal geüpload naar mobiel kunnen speurders in de app heel gemakkelijk opdrachten vervullen. Op een leuke, speelse manier, zonder gedoe met papier of onduidelijke opdrachten. Iedere gebruiker kan één gratis proef-speurtocht of rondleiding aanmaken, daarna kost het $3 per persoon of $29 per team. Het is ook mogelijk om een aangepaste tocht te maken, met gebruik van eigen bedrijfslogo’s.

Downloaden: Scavify (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 mei 2014, 18:00
Categorie Games
Onderwerp speurtocht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.