Superb voor iPhone laat je afspreken op locaties

Superb is een iPhone app waarmee je kunt afspreken met anderen. Geef aan waar je naartoe wilt en Superb maakt een match.

superb icoonSuperb is een nieuwe app, die met geld van Y Combinator tot stand is gekomen. Het idee is dat het makkelijker wordt met anderen ergens af te spreken. Dus niet online, maar bij lokale restaurants, musea, parken en andere plekken. Je bladert door een lijst met locaties, geeft aan waar je het liefst naartoe gaat en de app zorgt voor een match. Wilde je bijvoorbeeld altijd nog eens naar het nieuwe Rijksmuseum, maar zijn je huisgenoten en directe vrienden geen museumtypes, dan kan Superb je erop wijzen dat één van de mensen in je sociale netwerk best wil meegaan. Zo ontdek je gezamenlijke interesses en maak je nieuwe vriendschappen.

superb iphoneSuperb wordt gemaakt door Grubwithus, een start-up die geld had ontvangen voor een ander idee, dat echter nooit van de grond kwam. Eerder was het plan om vriendengroepen in contact te brengen met nieuwe restaurants. Dat heeft voordelen voor beide partijen: de restauranteigenaar heeft meteen z’n halve zaak vol zitten en de vriendgroep krijgt een leuk uitje met korting. Dat bleek nauwelijks publiek te trekken, maar de investering van $7,5 miljoen die Grubwithus ooit had ontvangen, was nog niet op. Vandaar dat ze nu met iets nieuws op de proppen komen.

Met Superb probeert het bedrijf opnieuw dat je offline gaat afspreken met vrienden, via een app. Het gaat niet direct om dating, al kun je dat er natuurlijk wel van maken. Superb trekt locaties van Foursquare en foto’s van Instagram en presenteert ze in de app. Je veegt naar links of rechts over de foto’s, om aan te geven dat je een bepaalde locatie wel of niet ziet zitten. De informatie die je te zien krijgt, is minimaal. Kies je een bepaalde locatie, dan laat Superb zien welke vrienden ook willen gaan. Via een chatvenster maak je nadere afspraken. Hoe Superb uiteindelijk geld wil gaan verdienen is nog even onduidelijk. Het team denkt aan gesponsorde activiteiten.

Downloaden: Superb (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2014, 12:00
Categorie Lifestyle
Onderwerp uitgaan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.