Drie financiële iPhone-apps: Mijn Pensioen, Schadecoach en OptieMonitor

Liefhebbers van financiële apps komen deze week aan hun trekken, want er zijn maar liefst drie nieuwe apps uitgebracht die met financiën en verzekeringen te maken hebben. RVS probeert eventuele pensioengaten te dichten met de app Mijn Pensioen, Allsecur heeft een Schadecoach ontwikkeld voor als je onderweg autopech of een ongeval krijgt en met OptieMonitor […]
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

mijn pensioenLiefhebbers van financiële apps komen deze week aan hun trekken, want er zijn maar liefst drie nieuwe apps uitgebracht die met financiën en verzekeringen te maken hebben. RVS probeert eventuele pensioengaten te dichten met de app Mijn Pensioen, Allsecur heeft een Schadecoach ontwikkeld voor als je onderweg autopech of een ongeval krijgt en met OptieMonitor kun je via een webapp optiekoersen volgen.

Mijn Pensioen

Verzekeraar RVS heeft een app ontwikkeld met de naam Mijn Pensioen. Het is de eerste pensioen-app van Nederland, die je makkelijk inzicht geeft in je pensioensituatie. Vanuit de app kan de gebruiker naar de website mijnpensioenoverzicht.nl. Als je daar je DigiD invoert haalt de app je actuele gegevens op. Je hoeft maar weinig gegevens in te vullen om te achterhalen of je een pensioentekort hebt. De gegevens zijn uiteraard vertrouwelijk en worden niet aan RVS doorgestuurd. Vanuit de app kun je jezelf een mail sturen of een alarm instellen om je nog eens te herinneren aan je pensioentekort.

Downloaden: Mijn Pensioen (gratis)

Schadecoach

allsecur locatieVerzekeraar Allsecur heeft een app uitgebracht, waarmee je bij autopech altijd direct hulp bij de hand hebt. Krijg je een ongeval of pech onderweg, dan bel je vanuit de app met de Schadecoach, die je vertelt wat je moet doen. Om de app te kunnen gebruiken moet je je kenteken en mobiele telefoonnummer opgeven. De app is daardoor alleen interessant voor mensen die al klant bij Allsecur zijn. Heel wat verzekeraars hebben inmiddels apps uitgebracht voor hun klanten, zoals de OHRA AutoApp en de Interpolis Schadehulp-app.

Downloaden: Schadecoach (gratis)

OptieMonitor (webapp)

optiemonitorOptieMonitor is eigenlijk geen app, maar een geoptimaliseerde website. Volgens de makers bestaat er nog geen app om de koersen van opties te volgen. OptieMonitor doet dat wel, zowel op de desktop als op smarthpones. Het gebruik van deze dienst kost €149 per jaar exclusief BTW. Je kunt de koersen volgen op AEX Amsterdam, BEL Brussel en CAC Parijs, in de Nederlandse taal. Op termijn komen er meer talen en platformen bij.

De iPhone-webapp maakt het mogelijk om een strategie met indexopties realtime te volgen. Aan de hand van grafieken kun je verschillende strategieën uitwerken in de desktopbrowser. Heb je een geschikte strategie gevonden, dan kun je die naar de smartphone doorsturen. De webapp bevat overzichten van Intraday (ontwikkeling op een dag), Interday (slotkoersen sinds de opening) en Historie (resultaten van afgesloten strategieën). De koersen worden getoond met een vertraging van 20 minuten. De webapp geeft geen adviezen, maar is alleen bedoeld om te monitoren. OptieMonitor heeft geen banden met een handelsplatform, bank of broker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2011, 9:39
Categorie Financiën
Onderwerpen aandelen, financieel, zorgverzekering

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.