iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Draw Something vanaf nu in het Nederlands

Het online tekenspel Draw Something voor de iPhone, iPod touch en iPad is voortaan in het Nederlands te spelen. Een nieuwe update zorgt ervoor dat je Nederlandse woorden kan raden en trekt ook het uiterlijk wat strakker.

Draw Something Nederlands iPhone ZeppelinHet online tekenspel Draw Something doet opnieuw een gooi naar de harten van veel Nederlanders. Hoewel het spel in onze App Store al even uit de top 25 meest gedownloade apps is verdreven, is er nu een nieuwe update uitgebracht die het tekenspel Nederlandstalig maakt. Zowel de te tekenen en te raden woorden als de interface zijn in onze moerstaal uitgevoerd. Draw Something ziet er voortaan ook een stukje strakker uit, al heeft dat ook een keerzijde.

Draw Something Nederlandse woorden iPhoneGeen enkel onderdeel van de interface van het tekenspelletje is qua vormgeving ingrijpend veranderd, maar wel is alles wat vierkanter geworden. Van de bovenbalk die je openstaande potjes aankondigt, tot de animatie die je te zien krijgt als je het verkeerde antwoord hebt geraden. De verfkleuren waaruit je kan kiezen als je tekent steken wat duidelijker af op de achtergrond en de teken- en gumknoppen onderin zijn ook wat strakker geworden. Na elke tekening kan je een bericht van maximaal 100 tekens versturen naar de andere gebruiker.

Toch is de nieuwe interface moeilijk een verbetering te noemen en dat komt door het overzicht van openstaande spellen. De pagina waarop die staan, is om onbegrijpelijke redenen breder gemaakt dan het scherm van de iPhone, met als gevolg dat je de balk ook van links naar rechts sleept terwijl je er doorheen scrollt. Het zorgt ervoor dat je regelmatig een ‘verwijder’ knop in beeld ziet omdat je een horizontale veegbeweging maakte.

Draw Something Nederlandse interfaceEr zijn meer vernieuwingen in Draw Something. Zowel de volledige als de gratis versie heeft een nieuwe voorraad speciale woorden die je kan tekenen, waarbij je de keuze hebt uit 30 categorieën zoals bijvoorbeeld beledigingen, mode en de jaren ’80. Een andere noviteit is dat je een pushbericht ontvangt als een spel op het punt staat te vervallen.

De taalkwestie van Draw Something roept wat vragen op. Wij openen een aantal openstaande potjes en nieuwe potjes, maar krijgen daarbij nog geen Nederlandse woorden om te tekenen te zien. Het lijkt erop dat de tegenstander de nieuwe versie van de app ook al geïnstalleerd moet hebben, om Nederlandse woorden te kunnen tekenen en raden. Dan kunnen we namelijk wel woorden tekenen als oproep, hangmat, golven of dekbed. Of je Draw Something in het Nederlands kan spelen, lijkt dus af te hangen van de welwillendheid van je tegenstanders om het spel ook (weer) op te pakken.

Draw Something is niet het eerste online tekenspel dat in het Nederlands is uitgevoerd. Charadium II was zelfs al even op de iPhone beschikbaar voordat Draw Something uitkwam.

Downloaden:
Draw Something (€2,39)
Draw Something Free (gratis, met reclame)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2012, 11:30
Categorie Games
Onderwerpen draw something, nederlandse apps, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.