DoubleDutch: de zoveelste incheck-applicatie voor de iPhone

DoubleDutch is een white-label incheck-applicatie, vergelijkbaar met Foursquare en Gowalla. Met deze applicatie kunnen bedrijven hun eigen sociale netwerkapplicatie laten maken, bijvoorbeeld universiteiten, conferenties of hotels.

doubledutchTijdens SXSW is een nieuwe incheck-dienst voor de iPhone gelanceerd. Het gaat om DoubleDutch van het Amerikaanse bedrijf RateItAll.com. De naamgeving doet vermoeden dat er een link met Nederland is, maar die heb ik nog niet kunnen ontdekken. DoubleDutch is een uitdrukking met meerdere betekenissen, dus laten we de naam verder maar in het midden laten. CEO Lawrence Coburn vertelde op SXSW wat de applicatie inhoudt: het gaat om een white-label incheckdienst, vergelijkbaar met Foursquare en Gowalla.

Universiteiten, conferenties, hotels en andere evenementen of instellingen die onder eigen naam een sociale netwerkapplicatie willen aanbieden, kunnen bij DoubleDutch terecht. De iPhone-applicatie is gratis in de App Store verkrijgbaar en meteen te gebruiken.

Er zal echter geen reclame worden gemaakt rondom de app zelf, want het is alleen maar bedoeld als showcase voor bedrijven die de white-label-oplossing willen kopen. Gebruikers kunnen foto’s publiceren, waarderingen en reviews geven en zoeken naar locaties. Zou bijvoorbeeld McDonalds deze applicatie onder eigen naam laten maken, dan kun je bijvoorbeeld kijken waar een McDonalds in de buurt is, foto’s bekijken hoe de vestiging eruit ziet en checken of klanten tevreden zijn over de vriendelijkheid van het personeel of de temperatuur van de frietjes. DoubleDutch biedt verder een leaderboard voor vrienden, integratie met Twitter en Facebook en achievement-stickers (waarschijnlijk te vergelijken met de badges die je in andere applicaties verdient). Resteert nog de vraag: zitten we wel te wachten op nóg een incheckdienst, als Gowalla, Foursquare en Brightkite de koek al verdeeld hebben?

Downloaden: DoubleDutch (gratis)

doubledutch

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 maart 2010, 22:30
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen foursquare, gowalla, inchecken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.