Dots voor iPhone: simpel spelletje dat je blijft doorspelen

Dots is een nieuwe game gebaseerd op het match-3 principe. Tik op rijtjes gekleurde knikkers, zodat ze van het speelbord verdwijnen. In 60 seconden moet je zoveel mogelijk lijnen maken.

dots gameiOS-ontwikkelaar Betaworks heeft een nieuwe game voor iPhone en iPod touch uitgebracht. De naam is Dots: A Game About Connecting. Als je verder bladert lees je in de App Store-omschrijving alleen dat het een spel is waarbij je de stippen met elkaar moet verbinden. Dat is alles. De rest moet je zelf maar uitvinden, door de game te installeren en uit te proberen. Vandaar dat wij dat alvast maar hebben gedaan. Het idee is eigenlijk simpel: je moet de stippen met dezelfde kleur met elkaar verbinden, waardoor zelfs kleuters deze game met gemak kunnen spelen.

dots iphoneDe rijen moeten horizontaal of verticaal lopen. Niet diagonaal, maar je mag wel de hoek omgaan. De stippen verdwijnen daarbij van het scherm en maken plaats voor nieuwe stippen in een andere kleur. Je hebt 60 seconden om zoveel mogelijk rijen te maken.

Eigenlijk is Dots niet meer dan een match-3 spelletje, maar wel eentje die erg verslavend is. Het lijkt op Bejeweled, maar toch ook weer niet, omdat je ook rijtjes van 2 stippen mag maken. Juist de eenvoud maakt het erg verslavend. Wie ooit een Windows Mobile-toestel heeft gehad, weet hoe verslavend het spelletje Bubble Breaker kan zijn. Vrienden wilden je telefoon lenen om dit toch wel erg simpele spelletje eindeloos te blijven spelen. Dots werkt op dezelfde manier, maar dan niet met glanzende knikkers maar in een wat moderner flat design (hoe vaak gaan we de term nog horen?). Niet teveel bij nadenken, gewoon eens proberen en daarna eerlijk toegeven of je verslaafd bent geraakt. In de app zijn in-app aankopen aanwezig voor extra stippen.

Downloaden: Dots: A Game About Connecting (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2013, 13:45
Categorie Games
Onderwerp twodots

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.