Dotdotdot Reader: zie wat andere Twitteraars lezen

Dotdotdot Reader is een gratis iPhone- en iPad-app waarmee je deelt wat je leest en kan laten merken wat je ervan vindt. Het klinkt simpel...

Dotdotdot header image iPhoneDotdotdot Reader, een ‘sociale leeservaring’ die je als gebruiker laat delen welke artikelen je leest, heeft een interessante update gehad. Met ingang van de nieuwe versie kan de applicatie je Twitter-account uitlezen dat je in iOS hebt ingesteld. Daarna toont de app een timeline van Dotdotdot-gebruikers die je volgt, wat zij lezen en waar zij op reageren. Om te ondervangen dat niemand van je gevolgden Dotdotdot gebruikt, zie je ook een globale timeline waarin je ziet wat de hele wereld leest.

Als je op een persoon drukt in een van de twee timelines, zie je meteen een andere vernieuwing van Dotdotdot 1.0.7: de profielpagina. Daarop zie je een profielfoto en plaats afkomstig van Twitter, en zie je hoeveel teksten iemand heeft gelezen, hoeveel volgers iemand heeft in Dotdotdot en hoeveel mensen hij zelf volgt in de app. Het feit dat de app nu gebruik maakt van Twitterprofielen maar er wel zelf eigen aantallen volgers en gevolgden bij zet, maakt de app helaas niet overzichtelijker.

Dotdotdot Reader hoofdmenu Dotdotdot Reader Twitter timeline

De laatste vernieuwing heet Memory, maar zou in andere apps door het leven gaan als Search. Het is een zoekpagina waarbij kan je aangeven of je wilt zoeken op alle steekwoorden of opmerkingen die gebruikers bij artikelen of verhalen hebben geplaatst. De manier waarop Dotdotdot Reader de nieuwe gedeeltes van de applicatie implementeert, is echter onhandig. In plaats van Search en Twitter weg te zetten als opties in het schuifmenu, zijn ze neergezet als twee nieuwe hoofdpagina’s. Je ziet onderin nu een balk met drie stippen die achtereenvolgens leiden naar Twitter, het oude hoofdmenu en Memory. En alleen in de middelste heb je het complete hoofdmenu waarmee je via Dropbox, link, of plakken aan nieuwe verhalen in de app kan komen. Ten slotte heb je links onderin ook nog een permanente feedback-knop staan die alleen op de Twitterpagina wordt vervangen door ‘Find Friends’.

Het is jammer dat Dotdotdot Reader een moeilijker te begrijpen app is geworden na zijn introductie als concurrent van Instapaper, Pocket en Readability met een sociaal randje. De app heeft de simpele gedachte ‘deel wat je leest en wat je daarvan vindt’, maar weet dat nu niet zo eenvoudig over te brengen.

Downloaden: Dotdotdot Reader (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2013, 10:33
Categorie Boeken
Onderwerpen instapaper, offline lezen, readability, twitter, voorlezen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.