Color Band voor iPad: tekenen en muziek maken met de camera

In Color Band voor iPad kunnen kinderen muziek maken door eerst een tekening te maken en dan met hun handen voor de camera te bewegen.

Color Band logoColor Band voor iPad is een creatieve app die vooral kinderen moet aanspreken. We kennen natuurlijk al genoeg apps om tekeningen mee te maken, zoals Sketchbook Pro of Doodle.ly. De nieuwe app Color Band pakt het heel anders aan en is deels een tekenapp en deels een muziekapp. In plaats van met je vinger of een stylus op het scherm te tikken of te vegen, zwaai je met je handen boven het scherm van de iPad. De camera registreert je bewegingen en plaats je op de achtergrond. Als je handen de gekleurde blokjes raken wordt het geluid gespeeld dat bij die kleur hoort.

Color BandAls je Color Band opstart, zie je meteen dat de iPad je filmt en in je vage blokkerige beelden op de achtergrond projecteert. De bedoeling van de app is dat je met je handen over het scherm gaat totdat ze op het scherm een instrument aanraken. Het leuke is dat dit geen vooraf getekende gitaren en drumstellen zijn, maar objecten die je zelf plaatst. Elke kleur heeft zijn geluid; het is aan jou om zelf de locatie en de vorm te bepalen. Kinderen kunnen een eigen ‘canvas’ maken en zo hun eigen muzikale tekening creëren. Eerst ga je in de tekenfase, waarin je drums, fluiten, snaren, bellen en andere instrumenten in blokjes plaatst. Dit doe je gewoon met je vinger op het touchscreen. Daarna kun je in de speelstand de tekeningen muziek laten maken door met je hand in de juiste positie boven de iPad te bewegen.

Het creatiegedeelte kan vooral kinderen een tijd bezighouden. Er zijn ook vooraf gemaakte tekeningen waar je gewoon muziek mee kunt maken, als je het zelf verzinnen zat bent. Color Band voor iPad is een gratis app die je eigenlijk weinig lastigvalt met wat er allemaal nog aan te schaffen is. Naast de basisset instrumenten zijn er zeven verschillende pakketten te koop om de functionaliteit uit te breiden, met allerlei muziekinstrumenten, maar ook dierengeluiden en drumloops. Je kunt zelfs via een in-app aankoop je eigen stem opnemen.

Downloaden: Color Band (gratis, iPad 2+, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2013, 11:46
Categorie Muziek
Onderwerpen camera, muziek, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.