Doodle Jump gaat samenwerken met Hollywood-film Hop

Doodle Jump gaat een samenwerking aan met Universal Studios. De hoofdfiguur van de film Hop zal als paashaas in de game te zien zijn.

hop doodle jumpGames hebben regelmatig invloed gehad op het filmaanbod in Hollywood en nu de iPhone zo belangrijk is geworden voor de gamesindustrie kunnen we ook daar invloed van merken. Lima Sky maakt bekend dat ze een overeenkomst hebben gesloten met Universal Pictures en Illumination Entertainment. Ze zullen in februari een bijzondere samenwerking aangaan: er komt een update van Doodle Jump, met een geheim level rond het thema Pasen. Daarmee kun je de game Doodle Jump spelen met een nieuw karakter: de hoofdfiguur van de animatie- en avonturenfilm Hop. Deze paashaas vervangt het standaard Doodle-figuurtje.

Universal beschouwt de samenwerking met Doodle Jump als een creatieve manier om de film Hop onder de aandacht te brengen van consumenten. Igor Pusenjak, oprichter van Lima Sky (de ontwikkelaar van Doodle Jump) is blij om geassocieerd te worden met een film van zo’n belangrijke partij. Een win-win-situatie dus en het laat ook wel zien hoe groot de invloed van apps de afgelopen tijd is geworden.

Hop is de tweede film die door Universal Pictures en Illumination Entertainment samen is gemaakt. Eerder werkten ze aan Despicable Me, een film die afgelopen zomer in de bioscoop verscheen. De nieuwe film Hop is vanaf 1 april in de bioscoop te zien. Voor de spelers van Doodle Jump is de update met het extra karakter uit Hop al vanaf februari verkrijgbaar, als een gratis update.

Nog maar een paar dagen geleden kreeg Doodle Jump nog een tussentijdse update naar 1.28. Daarin is een “awesome new boss” toegevoegd, als aanvulling op het originele thema.

Downloaden: Doodle Jump (€0,79)
Meer info over de film: Hop

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2011, 8:06
Categorie Games
Onderwerp doodle jump

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.