DonorApp: donor worden en het laten zien met een iPhone-app

Met de DonorApp van de stichting Donor Ja kan je instemmen met orgaandonatie als er iets ernstigs met je is gebeurd en op de intensive care ligt. Je kan de aanmelding delen op Facebook, Twitter en Hyves.

DonorApp ja donor iPhone iPod touchDe laatste televisie- en twittercampagne om donor te worden is alweer even achter de rug, maar op de iPhone barst de donorwervingsstrijd nu pas los. De stichting Donor Ja heeft een eigen iPhone-applicatie uitgebracht. Daarmee kan je jezelf aanmelden als donor of geef je aan dat nabestaanden erover mogen beslissen. Na het invullen kun je de aanmelding delen met de hele wereld via sociale netwerken.

Zodra je het vinkje hebt gezet voor ‘Ja, ik stel mijn organen beschikbaar’ of ‘Ja, nabestaanden mogen erover beslissen’, ben je nog niet klaar met het invullen van tekstvelden. Zo vraagt de applicatie wie er gewaarschuwd moet worden als je iets ernstigs overkomt en of je een kopie met de gegevens in je mailbox wilt hebben. DonorApp iPhone DonorkaartJe krijgt dan een donorkaart in beeld te zien, maar op dat moment zijn de gegevens nog niet bindend. Dat worden ze pas als je ze doorgeeft aan het Donorregister – en dat is de laatste stap in de applicatie waarbij je doorgestuurd wordt naar de website van het Donorregister in Safari. Daarvoor kan je de aanmelding vanuit de app nog op Facebook, Twitter of op Hyves delen. Het hebben van de opvallend rode Donor Ja-app op de iPhone draagt natuurlijk ook uit dat je positief tegenover orgaandonatie staat.

In de introductieschermen van de applicatie wordt uitgelegd dat orgaandonatie alleen kan plaatsvinden als er iets ernstigs met je is gebeurd en als je op de intensive care behandeld wordt. Juist omdat dat zo weinig voorkomt, is het belangrijk dat er veel verschillende donoren zijn om de overlevingskans voor anderen te vergroten, staat in de app te lezen.

Downloaden: DonorApp (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2011, 14:56
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp medisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.