Do.One: één taak per dag doen met iPhone-app

Do.One is een nieuwe todo-app voor de iPhone volgens de Zen-to-done methode: geef jezelf elke dag één taak; dan maak je die wel af.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Do.One lege pagina voor één taakHoe productief ben je nog als je in de ochtend een takenlijst opent met een karrenvracht todo’s die je toch niet allemaal krijgt weggestreept voor het einde van de dag? Do.One is een iPhone-app die het over een andere boeg gooit. Het klampt zich vast aan de theorie van het boek Zen to Done van Leo Babauta: neem elke dag één taak op je, dan krijg je hem tenminste af. Do.One verstuurt je elke ochtend een herinnering met wat je die dag wil doen.

Do.One maandoverzichtHet idee is dat je dat van tevoren invult, al kijkt de app je niet met de nek aan als je ter plekke verzint wat die dag je taak is. Als je een dag opent, zie je de taak in beeld. Je bent dan nog een tik verwijderd van het veranderen ervan. Zo simpel is de app. Openen, lezen, klaar: dat staat je te doen die dag.

Do.One gebruikt een interface die je verwacht bij een applicatie die inzet op minimalisme. De app is uitgevoerd in het lichtgrijs en maakt verder enkel gebruik van lichtblauwe en roze kleurtinten om taken en de huidige dag te markeren in de maandagenda. Een taak zelf wordt net zo minimalistisch aangekondigd, met een grijze letter en slechts een roze knop om te bewerken of terug te gaan. Dat ontwikkelaar Luke Freeman design in zijn vingers heeft, bewees hij eerder al in de voor Nederland niet erg relevante zoek-en-vind-app Rover – Find Stuff (App Store-link).

Je moet geloven in de Zen to Done-theorie dat één taak per dag adequaat is voor je, en dan is het nog de vraag of je er een aparte applicatie voor wilt downloaden. Je kan natuurlijk ook in elke andere todo-app slechts één taak per dag invoeren. Do.one beloont kopers in ieder geval met een fraai uiterlijk en heldere werking.

Downloaden: Do.One (€0,89, iPhone iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2013, 17:27
Categorie Productiviteit
Onderwerpen takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.