Discovr Movies: films in je interessegebied vinden op de iPhone

Met welke films zijn de huidige blockbusters in de bioscoop goed te vergelijken? Het is een vraag waar de nieuwe film ontdekkings-app Discovr Movies voor de iPhone, iPod touch en iPad antwoord op geeft.

Discovr Movies iPhone iPod touchEerder dit jaar verschenen Discovr Music en Discovr Apps. Dat zijn twee applicaties waarmee je respectievelijk muziekbands en iPhone-apps kan opzoeken door te zoeken op de naam van je favoriete band of app. De applicatie laat er vervolgens aanverwante zoekresultaten bij zien en stippelt die uit op een kaart met bellen, waarin elke bel staat voor een andere suggestie. Die kun je dan ook weer drukken voor meer soortgelijke resultaten. Het principe is aardig succesvol gebleken en nu verschenen in een derde variant: Discovr Movies.

Discovr Movies doet uiteraard voor films wat Music en Apps voor muziek en applicaties deden. In de screenshots wordt het voorbeeld van de Pixar-film Up! gebruikt. Als je daar op zoekt, vindt de app er bijvoorbeeld de Disney-animatiefilm Tangled bij en ook andere Pixar-films als Ratatouille, Finding Nemo en Monsters Inc. Als laatste suggestie wordt ook The Big Year gegeven. Dat is geen animatiefilm, maar wel een komedie die dezelfde doelgroep zou kunnen aanspreken. Discovr Movies hoofdschermAls je daarop drukt, verschijnen er meer van dergelijke komedies op de kaart. De kaart kun je opslaan en mailen door een film lang ingedrukt te houden. Dan verschijnt er een snelmenu met die optie.

Door twee keer op een film te drukken, kom je terecht bij de informatie erover. Die is in Discovr Movies onverdeeld in een filmposter, een beknopte samenvatting, de cast, recensies van verschillende bronnen, verschillende YouTube-video’s van de film en links naar bijvoorbeeld officiële sites. Films kunnen worden gefavoriet met een hartje waardoor ze te zien zijn in de opstartpagina als je de app de volgende keer opent. Je ziet ze onder het tabblad Favorites. Met het naastgelegen tabblad Trending zie je op dat moment veel gezochte films in de applicatie en In Cinemas leidt je naar een kaart met bioscoopfilms en vergelijkbare filmproducties.

De andere Discovr-applicaties zijn positief ontvangen. Discovr Apps heeft een gemiddelde van 4 sterren op 133 beoordelingen en Discovr Music krijgt zelfs 4,5 sterren op 598 beoordelingen.

Downloaden: Discovr Movies (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2011, 17:23
Categorie Amusement
Onderwerpen bioscoop, film

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.