Dinner Spinner Pro: zoek recepten via een draaischijf-interface

De applicatie Dinner Spinner Pro helpt je via een bijzondere draai-interface aan recepten. Door de juiste combinatie van ingrediënten en andere criteria te kiezen krijg je een geschikt recept voorgeschoteld.

allrecipes dinner spinner proAllrecipes.com heeft Dinner Spinner Pro gelanceerd, een applicatie om op een bijzondere manier door recepten te bladeren. Je ziet een serie draaischijven en kunt door te draaien de criteria opgeven, bijvoorbeeld een salade met kaas, die in minder dan 20 minuten te bereiden is. Een hoofdgerecht met kip in maximaal 45 minuten of een dessert met chocolade heb je op die manier ook snel gevonden. Voor Nederlandse gebruikers komt deze Dinner Spinner misschien bekend voor, want AH’s Appie heeft precies zo’n receptendraaischijf. Moet de juridische afdeling in Zaandam in actie komen wegens plagiaat? Niet echt, want Allrecipes.com had de draaischijf eerder bedacht, al een jaar voordat Appie in de App Store verscheen.

Allrecipes.com brengt sinds november 2008 een gratis applicatie met receptenspinner uit, waarmee je de recepten op de site kunt doorzoeken. De nu verschenen applicatie Dinner Spinner Pro is een betaalde variant daarop. Die biedt meer mogelijkheden: je kunt bijvoorbeeld recepten lokaal opslaan, doorzoeken, op combinaties van 8 ingrediënten tegelijk zoeken en recepten delen via e-mail of Bluetooth. In de nieuwe applicatie kun je ook boodschappenlijstjes maken. En een ‘kitchen view’, waarbij je de iPhone op z’n kant kunt zetten om tijdens het koken makkelijk de bereidingswijze te lezen, zit er ook in.

dinner spinner

De ontwikkelaar heeft van de gratis applicatie gelokaliseerde varianten voor VS, Engeland, Duitsland, Frankrijk en Australië gemaakt, maar bij deze betaalde applicatie is dat nog niet gebeurd. Wie niet zo thuis is in de Engelse taal en nog steeds denkt dat een entree een voorgerecht is, zal daarom liever naar de vertrouwde recepten van Appie grijpen.

Downloaden: Dinner Spinner Pro (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2010, 10:35
Categorie Lifestyle
Onderwerpen appie, recepten, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.