DJ Ferry Corsten brengt muzikale ritmegame voor iPhone uit

De bekende dj Ferry Corsten gaat een muzikale ritmegame voor de iPhone uitbrengen. In een persbericht kondigt hij aan dat de game Pulse op 27 maart gelanceerd wordt en is ontwikkeld in samenwerking met Virtual Playgrounds.

ferry corstenDe bekende dj Ferry Corsten gaat een eigen muzikale ritmegame voor de iPhone uitbrengen. De game krijgt de naam Pulse en wordt gemaakt door het Nederlandse bedrijf Virtual Fairground. De dj liep al langer rond met plannen om een eigen game te maken, waarin een link met muziek wordt gelegd. Toen hij Virtual Playground tegenkwam en een demo van Pulse zag, was hij verkocht. Pulse wordt eind maart officieel gelanceerd en is speelbaar op een iPhone en iPod touch. Er zijn zeven nieuwe nummers voor Pulse gemaakt.

In de game kruip je zelf in de huid van een dj, waarbij het draait om gevoel voor ritme. De game zal behalve op de iPhone ook via het digitale distributienetwerk Steam (voor pc-games) beschikbaar worden gesteld.

pulseDe lancering staat gepland voor de Winter Music Conference, op 27 maart 2010 in Miami Beach, Florida. Maar de game is al eerder te zien: Virtual Fairground verwacht al een demo te kunnen geven op de Game Developers Conference in San Francisco. Als ontwikkelaar van iPhone-games hebben we nog weinig van Virtual Fairground gehoord. Het bedrijf maakt vooral browsergebaseerde virtuele werelden en MMOG’s voor de internationale markt. Het meest recente project is Club Galactik, dat gebaseerd is op de animatieserie Galactik Football.

Je speelt Pulse door op het scherm te tappen, op het ritme van de muziek. Heb je het juiste ritme te pakken, dan win je hoogte zodat je de samples van een muzieknummer kunt raken. Speel je deze samples dan worden ze onderdeel van het nummer dat je zelf hebt gecreëerd. Hoe beter je speelt, hoe uitgebreider de samples die je kunt winnen. Door de samples als laagjes over elkaar heen te leggen ontstaat een compleet nummer. Het doel van de game is om zo’n compleet nummer te maken en de tracks te mixen.

Pulse is eigenlijk een bestaand idee waar Ferry Corsten bij toeval tegenaan liep:

I was trying to combine my music and games for quite some time. Then I met the guys from Virtual Fairground who showed me a demo of Pulse. With my experience and their game design skills we have been able to shape Pulse into both a great game and something that makes you feel like a DJ. I can’t wait to see Pulse in the hands of players.

Maarten Brands van Virtual Fairground denkt dat ze met Pulse iets fantastisch hebben neergezet:

We believe we have been able to create something fantastic together. Music and rhythm action games are always hard to describe in words or to communicate with images, but we are creating something really cool, perfectly tailored to each platform.

Meer info: Pulse the game
Via: persbericht
Foto: CC Flickr, Jodvova
Tipgever: Jerome en Sylvester

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2010, 12:21
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.