Digg voor iPhone en iPad sorteert nieuwtjes nu ook op populariteit

In de vernieuwde RSS-dienst Digg kun je feeds sorteren op populariteit en kiezen om alleen ongelezen berichten te bekijken.

diggDigg Reader, een app die vaker wordt genoemd als een goede opvolger van Google Reader, heeft een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Zo heeft de RSS-dienst nu een “Popular” onderdeel, waarbij je jouw artikelen kunt sorteren op online populariteit. Ook kun je voortaan ervoor kiezen om alleen ongelezen items in je abbonnement te bekijken en kanalen en mappen uit de in het Nederlands uitgevoerde applicatie verwijderen. Eerder noemden wij het ontbreken van deze functies nog als tekortkomingen waardoor Digg nog niet volledig kon meekomen in de strijd met Feedly, dat een eigen app heeft, maar ook de hooggewaardeerde applicaties Newsify en Reeder aan zich heeft gebonden.

Daarnaast heeft Digg de scrolfunctie in de reader verbeterd en ondersteuning voor leesdienst Readability toegevoegd. Deze nieuwe toevoegingen versterken de positie van Digg in de markt van RSS-diensten, die hiervoor voornamelijk te danken was aan de prettige vormgeving en de synchronisatie tussen de website en de iOS-app, waardoor je overal je nieuwsgaring kan doen zonder dubbele berichten te lezen. Bovendien heeft Digg als troef een automatische nachtstand, die aangaat als de app merkt dat het donker is. Je kan de lettergrootte uitvoeren in drie maten, en alles ziet er fris uit. De applicatie biedt ook een overzichtelijke aanpak voor het nieuws. Links in het schuifmenu staan de websites waarop je een abonnement hebt genomen. Aan de vetgedrukte titels herken je of de sites nieuwe berichten hebben ten opzichte van de vorige keer. In de instellingen kan je daarbij aangeven of het aantal nieuwe berichten moet worden vermeld of niet. Zo kun je alle nieuwe berichten in een overzicht bekijken, uiteraard gesorteerd op actualiteit.

Downloaden: Digg (gratis, universeel, iOS 5.0)

digg beginschermdigg menu

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2013, 13:00
Categorie Nieuws
Onderwerpen feedly, rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.