Baldur’s Gate voor iPad terug in de App Store na contractproblemen

Baldur's Gate: Enhanced Edition is na een tijd van afwezigheid weer in de App Store te vinden. Beamdog heeft de contractproblemen opgelost.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Beamdog heeft Baldur’s Gate: Enhanced Edition weer beschikbaar gesteld in de App Store. De game werd in juni verwijderd wegens contractproblemen met één van de uitgeefpartners, maar volgens een e-mail verstuurd naar spelers zijn al deze kwesties inmiddels opgelost. De mail noemt verder niet wat het exacte probleem was en met wie dit speelde, iets dat bij het verwijderen van de game verder ook niet werd gecommuniceerd.

Baldur’s Gate: Enhanced Edition is een opgepoetste nieuwe versie van het originele Baldur’s Gate, een rollenspel uit de jaren ’90 dat nog steeds geprezen wordt om zijn bijzondere manier van verhaalvertelling en de keuzes die je tijdens het verloop van het verhaal maakt. De game vindt plaats in het Dungeons & Dragons-universum en werd origineel ontwikkeld door BioWare. Daarom waren er een hoop partijen die wellicht een probleem haden met bepaalde contracten: Beamdog heeft naar alle waarschijnlijkheid gesproken met de makers van de game, de beheerders van Dungeons & Dragons en mogelijke uitgeefpartijen met wie zij zelf in zee zijn gegaan.

In de e-mail verstuurd naar spelers belooft Beamdog dat er binnenkort details naar buiten worden gebracht over een uitgebreide update voor de game. ook zal er een versie voor Android-tablets worden uitgebracht in de nabije toekomst en komt er nieuws aan over een remake van Baldur’s Gate II.

Downloaden: Baldur’s Gate (€8,99, iPad, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 augustus 2013, 17:54
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.