Digg nieuwsapp toont nu selectie van bekijkwaardige video’s

Nieuwsapp Digg voor iPhone en iPad biedt voortaan ook video die gekozen is door de redactie. Het is de zoveelste vernieuwing in korte tijd.

Digg nieuwsapp doet ook video iOS 7De nieuwssite Digg gaat verder in de zoektocht naar een eigen identiteit. De applicatie die zichzelf in anderhalf jaar tijd totaal opnieuw uitvond en meerdere richtingen in sloeg, heeft nu video geïntroduceerd in de app voor iPhone en iPad. Vanaf nu zie je behalve een selectie van door Digg geselecteerde artikelen ook video’s die de redactie van Digg de moeite waard vindt. Het gaat daarbij niet om de snelle lach, maar meer om verbazingwekkende en informerende video’s.

Als de huidige selectie video’s de toon zet voor wat er komen gaat, kan je nog veel tijdloze video’s verwachten. Huidige onderwerpen zijn bijvoorbeeld ‘Wat als basketbalfilm Space Jam echt zou zijn’, ‘Wat als Mars eruit ziet als de Aarde’ en ’24 onbedoelde wetenschappelijke uitvindingen’.

Digg hoofdartikelen nieuws iPhone Digg video nieuwsapp iPhone

Punt is wel dat je er bij Digg niet helemaal zeker van bent of de app vasthoudt aan zijn eigen principes. De nieuwssite was anderhalf jaar geleden nog een vergaarbak van artikelen die door lezers werden aangedragen en omhoog- of omlaag werden gestemd, vergelijkbaar met het populaire Reddit. Begin augustus 2012 veranderde de insteek naar een selectie van artikelen die door de redactie van Digg werden gekozen, maar daar reageerden fanatieke gebruikers zo slecht op dat de app diezelfde maand alsnog populaire lezersverhalen herintroduceerde. Halverwege dit jaar wierp Digg zich daarnaast op als opvolger van nieuwsdienst Google Reader en sindsdien kan je ook artikelen van eigen gekozen nieuwsbronnen lezen in de app, maar nu lijkt de aandacht weer vooral op redactionele keuzes van Digg zelf te liggen. Nu dus uitgebreid met video.

Downloaden: Digg (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2013, 14:51
Categorie Nieuws
Onderwerp rss

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.