Machinarium komt op 7 september, werkt alleen op iPad 2

De tweedimensionale prentenboekgame Machinarium verschijnt op 7 september op de iPad 2. De eerste generatie tablet kan hem helaas niet draaien.

MachinariumBijna een maand geleden was het ontwikkelaar Jakub Dvorský die ons vertelde dat zijn award-winnende spel Machinarium “volgende maand” voor de iPad uit zou komen. Augustus loopt echter alweer bijna op zijn eind, reden voor de ontwikkelstudio om met precieze details te komen. Het spel is doorgeschoven naar de volgende maand, maar heeft nu wel een releasedatum: vanaf 7 september is hij te downloaden. Het spel werkt echter niet op de eerste generatie iPad.

Het spel zou teveel geheugen gebruiken en daarom ook een snelle CPU nodig hebben. Die van de iPad 2 voldoet, maar het spel kan niet op de vorige generatie van de tablet draaien zonder serieus in het spel te gaan snijden. Iets waar ontwikkelstudio Amanita Design zijn handen liever niet aan vuil maakt.

De iPad-uitgave van Machinarium is een port van het origineel, dat in 2009 voor de pc uitkwam. Je speelt een robotje dat op de vuilnisbelt belandt en besluit om op weg naar de stad te gaan. Door je armen, benen en romp in grootte aan te passen los je onderweg simpele puzzels op waarin je met je omgeving moet spelen. Het spel werd door verschillende media geprezen en wist vooral de aandacht te grijpen dankzij zijn unieke prentenboekstijl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2011, 11:17
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.